Діяльність  World Central Kitchen в Україні та продовольча допомога українцям

Діяльність World Central Kitchen в Україні та продовольча допомога українцям

Укрінформ
9 серпня, 14:30 - брифінг на тему: “Діяльність компанії World Central Kitchen в Україні та продовольча допомога українцям”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Хосе Андрес - засновник World Central Kitchen в Києві.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Продовольча підтримка World Central Kitchen допомагає українцям зберігати гідність і впевненість у перемозі – засновник компанії

Продовольча допомога організації World Central Kitchen в Україні має на меті не лише надати постраждалим від війни українцям їжу, а й підтримати в них почуття людської гідності та впевненість у тому, що весь цивілізований світ допомагатиме Україні перемогти в цій «нелогічній» війні.

Про це заявив засновник міжнародної гуманітарної організації World Central Kitchen (WCK) у Києві Хосе Андрес під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Допомога продуктами харчування – це не просто їжа, яка вгамовує голод. Це тарілка надії, яка говорить тобі у найтемнішу годину, що хтось десь піклується про тебе», - сказав Андрес.

За його словами, філософія діяльності WCK полягає не в тому, щоб безоплатно роздавати продуктові набори тим, хто потрапив у кризову ситуацію, а щоб також стимулювати людей до відновлення економічної активності та відбудови постраждалих територій.

«Ми не просто доставляємо сирі інгредієнти й очікуємо, що люди подбають про себе. І ми не просто видаємо безкоштовну їжу. Ми знаходимо та наймаємо місцевих, де тільки можемо, щоб розпочати економічне відновлення за допомогою їжі», - зауважив засновник WCK.

За його словами, в Україні близько 5 тисяч постійних працівників, до 3-х тисяч волонтерів, 500 ресторанів, низка аграрних підприємств та логістичних компаній беруть участь у підготовці продуктових наборів, приготуванні страв та їхній доставці до постраждалих від війни українців. При цьому майже всі продукти харчування купуються в українських аграріїв, а не завозяться з-за кордону.

Як повідомив Андрес, від початку роботи в Україні WCK видала понад 130 млн порцій і витратила близько 300 млн дол. у рамках своєї діяльності. Ці кошти, за його словами, сплачені українським партнерам організації і фактично є інвестиціями в їхній розвиток. «Ми хочемо, щоб кожен долар, інвестований в Україні, залишався в Україні і працював на її майбутнє», - додав засновник WCK.

Він окремо підкреслив, що організація вперше надає допомогу в умовах війни і високо оцінив мужність та сміливість українських кухарів, які часто готують їжу поблизу зон активних бойових дій, де її потребують найбільше.

«Після катастрофи їжа є найшвидшим способом відновити почуття гідності та спільності. Ми можемо підштовхнути людей працювати над її приготуванням, і ми можемо повернути життя разом, борючись із голодом», - зазначив Андрес.

Як повідомлялося, World Central Kitchen є міжнародною гуманітарною організацією, яка фінансує та надає продукти для створення продуктових наборів у країнах і регіонах, де виникають гуманітарні, кліматичні чи техногенні кризи. WCK працює в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення рф, готуючи понад 300 тисяч порцій їжі та продуктових наборів на добу.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-