Оперативна ситуація в Миколаївській області

Оперативна ситуація в Миколаївській області

Укрінформ
9 серпня, 14:00 - брифінг на тему: “Оперативна ситуація в Миколаївській області, результати операції з виявлення колаборантів та коригувальників вогню”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Віталій Кім - голова Миколаївської обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Миколаєві під час комендантської години створили базу даних потенційних колаборантів та відкрили низку кримінальних проваджень - Кім

У Миколаєві під час дводобової комендантської години було здійснено відпрацювання десятків тисяч адрес та телефонів потенційних колаборантів, відкрито низку кримінальних проваджень, ще чимало тих, хто працював на росіян, втекли з міста.

Про це сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз ще немає офіційних підсумків того, що вдалося зробити в Миколаєві під час дводобової комендантської години, але ідея була дуже ефективною. Здійснено відпрацювання десятків тисяч адрес та телефонів, відкриті кримінальні провадження, багатьох заарештували. Ще чимало тих, хто працював на росіян, втекло з міста, тому ворожі телеграм-канали у ці вихідні мовчали, не було нових цілей та прильотів”, - сказав Кім.

За його словами, подібні операції будуть проводитися і надалі, відсікатимуться і відпрацьовуватимуться без попередження певні території.

А щодо мешканців міста, які мали певні незручності у зв’язку з цією спецоперацією, то вони, за словами голови ОВА, згодні їх терпіти, аби, лишень, обстрілів було менше.

“Люди допомагали правоохоронцям, і ми зібрали велику базу даних потенційних колаборантів і будемо в подальшому з ними працювати”, - наголосив Кім.

Як повідомлялося, у Миколаєві з 23. 00 5 серпня по 5.00 8 серпня було оголошено комендантську годину.

На Миколаївщини планують зібрати 2,2 млн тонн ранніх зернових - голова ОВА

На Миколаївщині аграрії планують зібрати 2,2 млн тонн ранніх зернових та зернобобових культур, це - приблизно 80 відсотків від довоєнного урожаю.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 9 серпня, передає кореспондент Укрінформу.

“На Миколаївщині ми прогнозуємо зібрати 2,2 млн тонн зернових та зернобобових культур, що становитиме приблизно 80 відсотків від очікуваного до війни. Це по ранніх зернових. Щодо пізніх — кукурудзі, соняшнику тощо, то у мене зараз інформації ще немає, але, думаю, буде приблизно той же результат - 80 відсотків”, - сказав Кім.

За його словами, зараз вже розпочинається сівба озимого ріапаку.

“Основною проблемою в аргаріїв нині є брак обігових коштів та розвиток домовленостей щодо зернового коридору”, - наголосив голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

За 9 днів роботи "зернового коридору" з українських морських портів було експортовано понад 370 тис. тонн аграрної продукції.

Минулої ночі вперше за останні кілька тижнів Миколаїв не обстрілювали, натомість росіяни обстрілювали околиці міста - Кім

Минулої ночі вперше за останні кілька тижнів місто Миколаїв не обстрілювали, натомість російські загарбники поцілили по околицях міста та приміських селах.

Про це сказав 9 серпня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

“Минулої ночі вперше за останні півтора місяці місто Миколаїв не обстрілювали ракетами чи РСЗО, натомість російські загарбники поцілили по околицях міста, Галицинівській громаді. Також були обстріляні населені пункти по всій довжині лінії зіткнення. Без жертв та поранень”, - сказав Кім.

Загалом, за його словами, з початку війни на Миколаївщині загинуло 408 людей, серед яких 10 дітей, ще 1481 отримала поранення.

Як повідомлялося, у Миколаєві під час комендантської години на минулих вихідних було відпрацьовано десятки тисяч адрес та телефонів потенційних колаборантів, відкриті кримінальні провадження, ще чимало тих, хто працював на росіян, втекли з міста.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-