Україно-Китайські двосторонні відносини

Україно-Китайські двосторонні відносини

Укрінформ
8 серпня, 12:30  -  брифінг на тему: «Україно-Китайські двосторонні відносини».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Пойта - керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Імовірність надання Китаєм військової допомоги росії дуже низька – експерт

Імовірність надання Китаєм військової чи військово-технічної допомоги росії у її війні проти України дуже низька.

Таку думку висловив керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Юрій Пойта на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

За словами експерта, військова допомога, яка передбачає безпосередню участь підрозділів китайської армії у бойових діях, наразі "абсолютно виключена".

Так само малоймовірною, на його думку, є військово-технічна підтримка Пекіном москви. «Наразі немає підтверджених даних чи індикаторів того, що Китай передає росії військове обладнання чи озброєння», - зауважив Пойта.

На його переконання, «у Пекіні розуміють, що будь-яка військово-технічна допомога росії зруйнує відносини Китаю з західними державами». Проте наразі Китаю потрібні західні технології і доступ до західних ринків для забезпечення власного розвитку, тому КНР не ризикуватиме й продовжить утримуватись від допомоги рф, вважає експерт.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Китай декларує нейтралітет. Водночас низка західних ЗМІ закидали Пекіну приховану допомогу росії. Натомість міністр оборони КНР Вей Фенхе під час конференції з безпеки в Сінгапурі 12 червня заявив, що Китай «ніколи не надавав жодної матеріальної підтримки росії» у контексті повномасштабної війни з Україною.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-