Експорт зерна та продуктів морськими портами

Експорт зерна та продуктів морськими портами

Укрінформ
3 серпня, 14:00 -  брифінг на тему: «Експорт зерна та продуктів морськими портами». 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Денис Марчук - заступник голови Всеукраїнської агарної ради (онлайн).

Тема до обговорення:

Збір врожаю зернових та альтернатива  зберігання зерна.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення. 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Україна експортувала у липні 3 млн т зернових та олійних культур - експерт

Україна за липень 2022 року через альтернативні шляхи експортувала 3 млн т зернових та олійних культур.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У червні ми вигрузили 2 млн 200 тис. т, а за липень цей показник сягає порядка 3 млн зернових і олійних культур, що, власне, демонструє покращення логістичного напрямку", - сказав він.

Марчук додав, що зростання обсягів експорту демонструє покращення пропускної здатності річкових портів на Дунаї, через які за липень було вивезено 1,3 млн т аграрної продукції. За словами експерта, це у 3,7 раза більше, ніж за попередні місяці.

Як повідомлялося, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. Після звільнення острова гирло Бистре стало відкритим для суден, що перевозять агропродукцію. За підрахунками експертів, звільнення острова Зміїний та деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше пів мільйона доларів на добу.

Україна зможе експортувати близько 50 млн т врожаю впродовж поточного маркетингового року - експерт

Упродовж поточного маркетингового року Україна зможе експортувати близько 50 млн т зернових з минулорічного та нового врожаю.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Уже намолочено близько 30% із запланованих площ на цей сезон - до 12 млн т зернових нового врожаю. Якщо брати до уваги показники, які ми маємо, то нам, враховуючи новий врожай, упродовж цього маркетингового року потрібно буде експортувати близько 50 млн т", - сказав Марчук.

За словами експерта, якщо робота морських портів не відновиться, то з урахуванням поточних темпів експорту аграрної продукції альтернативними шляхами, експорт з України такого обсягу зернових триватиме три роки.

Як повідомлялося, 1 серпня, вперше від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. На його борту понад 26 тис. тонн кукурудзи. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі, Ліван. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-