Ситуація щодо захисту державного кордону

Ситуація щодо захисту державного кордону

Укрінформ
2 серпня, 14:00 -  брифінг на тему: “Ситуація щодо захисту державного кордону”.

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Теми до обговорення:

Пасажиро-транспортний потік на кордоні.

Робота пунктів пропуску та правила перетину кордону.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:30 2 серпня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

На кордоні з білоруссю ознак наступу не спостерігається - Демченко

На кордоні з білоруссю не спостерігається змін в обстановці та у характері дій збройних сил республіки білорусь.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Чисельний склад не змінюється. Підрозділи міняються на ротаційній основі. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено", - зазначив речник.

У прикордонних районах білоруські підрозділи проводять заходи з інженерного облаштування, також фіксується активне застосування засобів радіоелектронної боротьби, аби ускладнити спостереження за їх територією.

Демченко додав, що як кордон з росією, так і кордон з білоруссю та придністровський сегмент на кордоні з Молдовою усіма Силами оборони України посилено. Для захисту кордону і недопущення ескалації ситуації вживаються всі можливі заходи.

Як повідомлялося, раніше речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що на території білорусі не спостерігається концентрація військ, яка б дозволяла говорити про ризик повторного вторгнення в Україну з території цієї держави.

У межах Чернігівської та Сумської областей на кордоні з рф не спостерігається ударного угруповання для наступу - ДПСУ

На кордоні з рф в межах Чернігівської та Сумської областей формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу наразі не фіксується.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Однак, за його словами, росія не припиняє збройних провокацій. З території країни-агресора обстрілюються території Чернігівської та Сумської областей. Вогонь ведеться щодня. Для обстрілів ворог застосовує артилерію, авіацію та стрілецьку зброю.

Такі дії несуть загрозу не лише захисникам, а й життю мирного населення, адже нищаться будинки та цивільна інфраструктура.

Останнім часом більшість обстрілів приходиться на Сумщину.

Загалом протягом останнього тижня прикордонниками зафіксовано більше 60 обстрілів цих територій, майже всі з застосуванням артилерії та мінометів.

Зі свого боку Україна продовжує укріплювати ці напрямки. Прикордонники разом з іншими силами оборони країни вживають всі необхідні дії – проводиться розвідка місцевості, інженерне облаштування визначених місць несення служби, встановлюються перешкоди, виставляються блокпости, відпрацьовані заходи взаємодії між підрозділами.

Як повідомлялось, на кордоні з білоруссю прикордонники не відзначають змін в обстановці та у характері дій збройних сил республіки білорусь.

За матеріалами ДПСУ розпочали понад 170 кримінальних проваджень щодо незаконного переправлення ухилянтів через кордон

Щоденно прикордонники відмовляють в середньому близько 150 особам у перетині кордону на виїзд, більшу частину з яких становлять чоловіки, які підпадають під обмеження в пропуску через кордон.

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"За матеріалами співробітників оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби розпочато понад 170 кримінальних проваджень за незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ст.332 ККУ)", - сказав речник.

За його словами, прикордонники щоденно затримують порушників, які намагаються незаконно перетнути кордон. Тільки за минулу добу таких було більше 30.

Загалом з 24 лютого поза пунктами пропусків прикордонники затримали більше 4400 ухилянтів. Ще понад 2100 осіб зупинено в пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами чи в інший незаконний спосіб.

Як повідомляв Укрінформ, одеські правоохоронці оголосили підозру трьом ділкам, що організували схему незаконного переправляння військовозобов'язаних громадян автомобілями на територію Молдови під виглядом бійців тероборони за «тарифом» 9 тис. доларів з однієї особи.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-