Оперативна ситуація в окупованому Мелітополі: партизанський рух

Оперативна ситуація в окупованому Мелітополі: партизанський рух

Укрінформ
28 липня,12:30  - брифінг на тему: “Оперативна ситуація в окупованому Мелітополі: партизанський рух”

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Іван Федоров - міський голова Мелітополя (онлайн)

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення. 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/featured

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

російські військові не пропускають на блокпостах медикаменти, які везуть в окупований Мелітополь

На російських блокпостах військові рф відбирають медикаменти та порушують умови зберігання для препаратів крові, які волонтери намагаються завезти в окупований Мелітополь.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Зараз погіршується ситуація в наших медичних закладах в частині медикаментів, бо з кожним разом все тяжче передавати медикаменти через наших волонтерів. На ворожих блокпостах повністю вивертаються всі медикаменти. Наприклад, засоби крові, як ми намагались передати, витягаються з сумок-холодильників, тобто порушується температурний режим і вони не можуть доїхати до міста в тій якості, яка потрібна”, - сказав він.

За словами міського голови, в Мелітополі ворог посилює тиск на мешканців і робити це робитись в рамках підготовки до псевдореферендуму.

“Йдуть масові викрадення людей, чиняться масові тортури над людьми і з’являються під тиском відео викрадених людей, в яких вони зізнаються в тому, до чого не мали ніякого відношення”, - наголосив Федоров.

Також він зазначив, що окупанти проводять “перепис” населення, роблять поквартирний облік і переписують все майно, яке є у людей.

Збільшилась і кількість викрадених людей, хоч офіційно відомо лише про 20 мешканців Мелітополя, які перебувають в полоні. Але, за словами Федорова, загарбники погрожують людям і залякують, аби ті не повідомляли про викрадення ні в ЗМІ, ні в українській владі. Кількість викрадених сягає близько 50- 60 людей, додав він.

Як повідомлялося, в Мелітополі військові рф намагались відновити військову базу, розташовану на окупованому аеродромі та знищену ЗСУ.

На Запоріжжі окупанти на викраденій техніці дорожніх підприємств намагаються проводити ремонт доріг

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники захопили три дорожніх підприємства і зараз на викраденій техніці намагаються зробити ремонт дорог

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Окупанти захопили три дорожніх підприємства (ТОВ “Автомагістраль-Південь”, ДП “Запорізький облавтодор” та асфальтобетонні заводи - ред.). Вони викрали техніку і намагаються на базі цих підприємств організувати ремонт”, - сказав він.

Федоров тако акцентував увагу на тому, що за останні 5 років в Мелітополі не залишилось жодної не відремонтованої дороги, всі магістральні дороги, які на підході до міста, були відремонтовані.

“Окупантам сьогодні для підготовки псевдореферендуму потрібна картинка і тому вони намагаються зробити її і на викрадені техніці роблять ремонт”, - додав мер.

Він додав, що саме на ділянці дороги Мелітополь - Бердянськ днями російський військовий КамАЗ переїхав легковий автомобіль, загинула родина.

Як повіомляв Укрінформ, міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що на російських блокпостах військові рф відбирають медикаменти та порушують умови зберігання для препаратів крові, які волонтери намагаються завезти в окупований Мелітополь.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-