Оперативна ситуація на фронті

Оперативна ситуація на фронті

Укрінформ
28 липня, 11:00 - брифінг на тему: “Оперативна ситуація на фронті російсько-української війни”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ганна Маляр - заступниця міністра оборони України; Олексій Громов - заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ; Олексій Надточий - начальник оперативного управління Головного управління НГУ; Леонід Баран - директор департаменту охорони державного кордону.

Формат заходу – офлайн (Зала 1)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/featured

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Генштабі підтвердили втрати серед військових унаслідок ракетних обстрілів рф

російська армія вдарила ракетами по Україні, зокрема по військовій частині на Київщині з напрямку Чорного моря та білорусі, є втрати серед особового складу ЗСУ.

Про це повідомив у Медіацентрі Україна — Укрінформ заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов

«Ворог наніс ракетний удар крилатими ракетами "Калібр" з акваторії Чорного моря по військовій частині в населеному пункті Лютіж Київської області. На даний час є інформація, що одна будівля зруйнована і дві будівлі пошкоджено. Крім того одна крилата ракета була збита у повітрі над Бучанським кар’єром», - наголосив він.

Громов уточнив, що противник завдав ракетного удару з акваторії Чорного моря з району миса Фіолент.

За його словами, в Чернігівській області постраждав населений пункт Гончарівське, по ньому був завданий удар реактивними системами залпового вогню. На даний час встановлено, що пуски було здійснено з білорусі з району Зябровка Гомельської області. «Є втрати у нашому особовому складі. Втрати уточнюються», - додав представник Генштабу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними зведеної інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 28 липня, сьогодні зранку війська російської федерації завдали ракетний удар по одній із громад Вишгородського району Київської області. Був обстріляний об’єкт інфраструктури. Попередньо жертв немає. На місці ще працюють екстрені служби.

З 24 лютого прикордонники затримали понад 6 тисяч порушників - ДПСУ

З 24 лютого прикордонники затримали понад 6 тисяч порушників кордону.

Про це повідомив у Медіацентр Україна — Укрінформ директор департаменту охорони державного кордону Леонід Баран.

«З 24 лютого нами затримано понад 4 тисячі 300 правопорушників, які намагалися перетнути кордон поза пунктами пропуску. Ще близько 2 тисяч зупинено у пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами», - сказав він.

За його словами, лише за минулу добу відмовлено у пропуску через кордон 158 особам. Затримано 25 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Як повідомляв Укрінформ, у липні прикордонники Львівського загону завадили спробам незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками за документами про навчання за кордоном. Прикордонники встановили, що документи підроблені.

У Генштабі готові до можливих провокацій рф під час транспортування зерна з одеських портів

У Генштабі розглядають можливі сценарії щодо провокацій рф під час транспортування зерна з одеських портів, а ВМС ЗСУ готові супроводжувати цивільні судна у разі необхідності.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо можливих провокацій з боку рф під час транспортування зерна з одеських портів.

“Щодо провокацій, які можуть бути в Одеському регіоні. Ми спільно з іншими силовими структурами сектору безпеки і оборони відстежуємо ситуацію. Є, на погляд наших фахівців, деякий перелік розвитку подій на тому напрямку. Вжиті відповідні заходи зараз і будуть вживатися в подальшому. Стосовно супроводу транспорту із зерном... Збройні сили України, безпосередньо ВМС, готові до виконання цих заходів, але все це буде відбуватися відповідно до розвитку подій. Наразі в Генеральному штабі створена координаційна група, яка безпосередньо опікується цим питанням”, - зазначив Громов.

Як повідомляв Укрінформ, транспортувати українське зерно на експорт, згідно з домовленостями у Стамбулі делегацій України, росії та Туреччини за посередництва ООН, планується через порти «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ».

У результаті російської агресії в Україні було заблоковано більш як 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, у тому числі в рамках Світової продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найбільш уразливі країни світу, зокрема, в Африці.

ЄС організував «коридори солідарності» на кордонах з Україною для вивезення зерна сушею, автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами, але це дає змогу лише частково вирішити проблему.

Посадові оклади військовим перераховані в повному обсязі, “бойові” надійдуть до військових частин найближчим часом — Міноборони

Щомісячне грошове забезпечення для українських захисників перераховане Міністерством оборони вчасно і в повному обсязі. Додаткові виплати надійдуть найближчим часом.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Виплати щомісячного грошового забезпечення, тобто посадових окладів, виплат за звання, вислугу років були перераховані Міноборони до військових частин вчасно і в повному обсязі. Додаткові виплати або як їх зараз називають “бойові” – 30-100 тис. – зараз ще продовжують опрацьовуватися, тому що це величезні обсяги проплат, вони триватимуть ще кілька днів. Ті, хто досі не отримав, не хвилюйтесь, почекайте ще трішки, ви отримаєте всі ці виплати”, - запевнила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні видатки на армію складають 75% бюджету. Значна частина цих видатків йде на грошове забезпечення військових.

кремль проводить мобілізацію неонацистів та готує до відправлення в Україну “Імперський легіон” - Міноборони

російська федерація проводить інтенсивну мобілізацію представників російського імперського руху. Зокрема, для участі в бойових діях на території України планується відправити ультранаціоналістичний “Імперський легіон”.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Воєнно-політичне керівництво російської федерації намагається в авральному порядку відновлювати бойові спроможності з'єднань і частин, які зазнали втрат серед особового складу у ході бойових дій на території України. З цією метою путінською пропагандистською машиною активізована діяльність так званого російського імперського руху. Проводиться інтенсивна мобілізація членів цього руху, зокрема, його воєнізованого крила “Імперський легіон” для участі у бойових діях в Україні. Особливий цинізм наративів російської пропаганди полягає в тому, що для реалізації офіційно задекларованих керівництвом рф цілей “спеціальної воєнної операції” та “денацифікації” України залучаються сили, які відкрито сповідують неонацистську ідеологію і внесені до списку особливо небезпечних терористичних організацій”, - зазначила Маляр.

російський імперський рух — ультранаціоналістична, монархічна воєнізована організація, що сповідує ідеологію переваги білої раси. Вона внесена до списку терористичних організацій в США та Канаді. Базується в Санкт-Петербурзі.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл. Загарбники розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

.Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-