Презентація навчальної платформи  «Навчальна платформа NAZK.Study – онлайн-курси для доброчесної країни»

Презентація навчальної платформи «Навчальна платформа NAZK.Study – онлайн-курси для доброчесної країни»

Укрінформ
29 липня,13:30 - презентація навчальної платформи «Навчальна платформа NAZK.Study – онлайн-курси для доброчесної країни»

Організатори: Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) та Фонд Східна Європа.

Спікери: Олександр Новіков – голова НАЗК; Віктор Лях – президент Фонду Східна Європа; Вікторія Козаченко – керівниця Офісу доброчесності НАЗК.

Коротко. NAZK.Study – це навчальна платформа Національного агентства з питань запобігання корупції, де кожен може пройти безкоштовні онлайн-курси на антикорупційну тематику. Спікери розкажуть про просвітницькі ініціативи НАЗК під час війни, навчальну платформу, її можливості та онлайн-курси про антикорупцію та доброчесність. Також презентують новий онлайн-курс від Офісу доброчесності НАЗК «Основи антикорупції для всіх і кожного».

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:00 29 липня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/featured

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Новіков радить по можливості не затягувати із поданням декларацій чи повідомлень про суттєві зміни в майновому стані

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) радить фізичниим та юридичним осібам, які мають подавати щорічні декларації або повідомити про суттєві зміни в майновому стані чи про відкриття валютного рахунку, за можливості не затягувати із цим питанням.

Про це голова НАЗК Олександр Новіков сказав під час презентації в Укрінформі навчальної платформи для громадян NAZK.Study – онлайн-курси для доброчесної країни.

"Я закликаю усіх осіб, які мають подавати декларації, таки їх подати. Технічна можливість є. Непублічна частина реєстру декларацій працює. Оскільки цей процес передбачає подачу не тільки щорічних декларацій, а й декларацій при звільненні, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, є ризик для декларантів. Якщо це не робити почергово, то декларанти просто забудуть подати ті чи інші суттєві зміни у майновому стані, коли, наприклад, придбається майно дороговартісне, або декларацію при звільненні, щорічну декларацію, що призведе до вчинення потім правопорушень. Тому закликаю усіх попри відтермінування подавати їх зараз», - сказав Новіков.

Як повідомлялося, Верховна Рада на початку березня ухвалила закон № 7121, яким визначено, що будь-які звіти, декларації тощо від фізичних та юридичних осіб до закінчення війни подавати не треба. Тоді Національне агентство з питань запобігання корупції пояснило, що подавати декларації громадяни України можуть упродовж трьох місяців після закінчення воєнного стану. Це стосується всіх типів декларацій, а також повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та про відкриття валютного рахунку.

Також під час війни або воєнного стану не будуть здійснюватися будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітвого характеру.

Ще раніше у НАЗК заявили, що декларувати допомогу, яку громадяни України збирають на армію та постраждалих від війни, не потрібно.

НАЗК започатковує для українців безкоштовні курси на антикорупційну тематику

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) та Фонд Східна Європа створили навчальну платформу для громадян NAZK.Study.

Як зазначив під час презентації в Укрінформі голова НАЗК Олександр Новіков, платформу запускають для того, щоб пояснити людям про корупцію та сформувати доброчесність поведінки.

«Сподіваюся, що ми змінимо культуру українців та будемо мати справжню доброчесну європейську націю», - сказав він.

За словами президента Фонду Східна Європа Віктора Ляха, у 2021 році Україна посіла 122-ге місце зі 180 за індексом сприйняття корупції. «Звичайно, це одна з перепон на шляху до Європейського Союзу. Але не тільки членство у ЄС є для нас пріоритетом. Головне – побудова сильної, вільної та прозорої країни. Тим більше, у воєнний час корупція є неприпустимою», - підкреслив він.

Лях наголосив на великому позитивному ефекті для всієї держави дії інструментів боротьби із цим негативним явищем. «Боротьба із корупцією розпочинається із загального розуміння того, як формуються бюджети в країні, яка роль того чи іншого органу виконавчої або законодавчої влади, як виділяються кошти на певні громадські чи інфраструктурні проєкти. Ми також хотіли б розповісти те, що означає нульова толерантність до корупції на побутовому рівні, що робити людям, які зіштовхнулися з випадками корупції», - сказав він.

Президент Фонду Східна Європа зауважив, що результатом впровадження політики нульової толерантності до корупції є відчуття причетності до того, що відбувається в країні: «Адже держава – це ми».

Керівник Офісу доброчесності НАЗК Вікторія Козаченко пояснила, що NAZK.Study – це навчальна платформа, де кожен може пройти безкоштовні онлайн-курси на антикорупційну тематику. Тут доступною мовою розкриваються важливі й актуальні теми, щоб кожен міг розібратися та без надзусиль набути нових знань і навичок, необхідних для роботи, громадської діяльності або загального розвитку.

Навчання проводиться за темами: «Антикорупція та доброчесність для всіх», «Зрозуміло про конфлікт інтересів», «Навчання для антикорупційних уповноважених», «Навчання для молоді», «Навчання для освітян», «Фінансування та звітування політичних партій».

Цільовою аудиторією є антикорупційні уповноважені, вільні слухачі, освітяни та публічні службовці.

Для користування платформою усі охочі мають зареєструватися. Це дасть змогу записатися на навчальні курси, переглядати матеріали та слідкувати за своїми досягненнями.

Навчання пропонується у зручному форматі, курси можна проходити у будь-який зручний час з комп'ютера або смартфона.

Як наголошувалося, до розробки курсів залучаються найкращі експерти у своїх галузях.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-