Чи наважиться росія на повну мобілізацію для війни з Україною?

Чи наважиться росія на повну мобілізацію для війни з Україною?

Укрінформ
28 липня,11:00 - міжнародний круглий стіл на тему: “Чи наважиться росія на повну мобілізацію для війни з Україною?".

Організатори: Благодійний Фонд «Акцент»; ГІ «Бурштиновий шлях».

До участі запрошені: Олег Дунда - народний депутат України; Михайло Жирохов - військовий історик, воєнний оглядач; Ерікс Нагліс - полковник, начальник відділу контролю озброєнь та верифікації Генерального Штабу Національних Збройних Сил Латвії; Аудрюс Бачюліс - воєнний оглядач, співзасновник найпопулярнішого Патреон Каналу Литви; Микола Давидюк - політолог та активіст; Андрей Андрієвський - головний редактор AVA-TV (Молдова); Максим Майоров - представник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки; Боляєнь Сирєсь - Інязор народу Ерзя; Юрій Подорожній — політолог.

Модератори: Дмитро Левусь - співкоординатор ГІ «Бурштиновий шлях», директор ЦСД «Український меридіан»; Олег Лісний - виконавчий директор БФ «Акцент».

Питання до обговорення:

Яким є запас міцності рф?

Перспективи проведення повної мобілізації та заворушень через неї?

Що слід робити Україні та союзникам для зменшення боєздатності росії?

Додаткова інформація за тел.: (050) 385 16 03 (Дмитро Левусь).

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення. 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:30 28 липня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/featured 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Військовий потенціал рф виявився дещо переоціненим - експерт

російський військовий потенціал виявився дещо переоціненим, однак на відкриту мобілізацію в рф поки не наважуються.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав під час міжнародного круглого столу в Укрінформі директор Центру суспільних досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь.

«Повномасштабна війна триває більше 5 місяців, і все, що світ уявляв про російське військо, виявилося просто блефом, який не був підкріплений нічим, крім ядерної палиці. Але російські війська є небезпечними. Війна триває, 20 відсотків території України поки що окуповано рф, хоча вони внаслідок поразок змушені були покинути територію на півночі України», - сказав Левусь.

Він підкреслив, що насправді російський потенціал виявився дещо переоціненим. Наприклад, російська федерація змушена використовувати зенітно-ракетні комплекси С-300 по наземних цілях, тобто є намагання берегти запас ракет. Також із баз зберігання знімають стару техніку – Т-62 і «Піони».

«Ми бачимо, що не вистачає насправді і людського ресурсу, – воюють і представники приватних військових компаній, і резервісти, і строковики. У росії триває прихована мобілізація, але поки не наважуються на відкриту мобілізацію», - наголосив експерт.

На думку виконавчого директора БФ «Акцент» Олега Лісного, навіть вивчаючи росію, не можна впевнено щось спрогнозувати щодо ймовірності загальної мобілізації. Він радить з усіх можливих варіантів передбачати найгірший.

«Сьогоднішній ранок у Києві показав, що це монстр, який має якісь свої цілі і нічим не гребує. Для прикладу, що роблять росіяни зі своїми «п’ятисотими», тобто відмовниками? Їх тримають у ямах. Це так само, як сиділи в ямах під час чеченської війни. Тільки раніше саджали вороги, а зараз свої офіцери саджають в яму», - сказав Лісний про ставлення ворога до відмовників.

Водночас він звернув увагу, що коли полонених росіян питають, чи вони не жалкують, що приїхали сюди, воювати проти українців, з'ясовується, що таки не жалкують. І для них не стоїть питання - справедлива війна чи ні?

Тому, наполягає експерт, не треба виокремлювати російський народ і путіна.

Медіаексперт з Ізраїлю і ветеран ЦАХАЛу Ростислав Гольц більше акцентував увагу на підтримці української сторони.

«У нас є надія на кращі новини. В Ізраїлі змінився прем’єр-міністр, і він уже провів переговори з керівництвом ЄС та НАТО. Було прийнято рішення, що Ізраїль підтримає санкційний європейський пакет щодо росії. Зараз набагато збільшено гуманітарну допомогу Україні. Є рішення щодо лікування українських поранених» - сказав Гольц.

Як повідомялось, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять героїчний опір агресору.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-