Вплив війни на злочинність в Україні

Вплив війни на злочинність в Україні

Укрінформ
26 липня, 14:00  -  брифінг на тему: «Вплив війни на злочинність в Україні».

Організатор: Міністерство внутрішніх справ України.

Спікер: Вадим Дзюбинський – начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Теми до обговорення:

  • Криміногенна ситуація в державі.
  • Які види злочинів зросли під час воєнного стану.
  • Прогнози щодо подальшого рівня злочинності.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:30 26 липня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/featured

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Загальний рівень злочинності зменшився в Україні за півроку на 25% - Нацполіція

Загальний рівень злочинності в Україні упродовж перших півроку 2022 року зменшився на 25% у порівнянні з минулим періодом.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявив начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України (НПУ) Вадим Дзюбинський.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України упродовж перших двох місяців спостерігалося зниження рівня злочинності майже за всіма видами злочинів.

При цьому, як уточнив він, починаючи з травня, почала спостерігатися інша тенденція – щодо збільшення рівня злочинності у порівнянні з початком військової агресії рф, а також - збільшення рівня окремих видів злочинів і у порівнянні з минулими роками.

«Щодо загальної злочинності, то вона за півроку зменшилася на 25% у порівнянні з минулим (періодом – ред.). При цьому рівень злочинності тяжких і особливо тяжких злочинів залишився майже на рівні минулого року. Кількість навмисних вбивств у нас збільшилася за півроку на 9, 1% у порівнянні з 2021 роком – це і через військову агресію, і вбивства, які були вчинені на окупованих і деокупованих територіях», - заявив Дзюбинський.

Правоохоронці також наразі спостерігають тенденцію до зниження рівня майнових злочинів, таких, як квартирні крадіжки. Поліцейський зазначив, що чинникам зниження цього типу злочинів є комендантська година, посилені патрулі, блокпости тощо.

Водночас, як поінформував начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції, не менш важливим чинником цього є і те, що дуже багато людей лише починають повертатися до своїх домівок і фактично ще не заявляли про можливе вчинення крадіжки з їхніх помешкань.

«Щодо розбійних нападів та пограбувань - також маємо зниження, немале – у два рази, ніж у минулих роках - саме завдяки великій кількості представників правоохоронних і військових органів на вулицях міст і сіл, і у інших місцях, що унеможливлює скоєння цього типу злочинів для злочинців», - сказав він.

Але при цьому правоохоронці спостерігають стабільну тенденцію щодо збільшення незаконних заволодінь транспортними засобами - майже на 86 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зазначив Дзюбинський.

Серед іншого, він уточнив, що на мирних територіях - там, де не відбувалися і не відбуваються активні бойові дії, поліція майже не зафіксувала кваліфікованих незаконних заволодінь транспортними засобами.

Як повідомлялося, 12 липня перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив, що правоохоронці системи Міністерства внутрішніх справ наразі фіксують збільшення кількості правопорушень, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю, та збільшення кількості автоугонів.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-