Безпечне транспортування зерна та продовольства через морські порти України

Безпечне транспортування зерна та продовольства через морські порти України

Укрінформ
25 липня, 14:00 -  брифінг на тему: «Безпечне транспортування зерна та продовольства через морські порти України».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Олександр Кубраков - міністр інфраструктури України;  Микола Сольський - міністр аграрної політики та продовольства України. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/featured

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Через гирло Бистре за два тижні пройшло близько 70 суден - Кубраков

За два тижні гирлом Бистре Дунаю пройшли близько 70 торговельних суден.

Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Наші Збройні сили остаточно повернули контроль над островом Зміїний. Там стоїть український прапор. Після цього ми відкрили гирло Бистре до Дунаю. Майже за два тижні близько 70 суден пройшли по цьому гирлу", - сказав він.

Кубраков наголосив, що без звільнення острову відновлення судноплавства цим каналом не було б можливе.

Як повідомлялося, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. Після звільнення острова гирло Бистре стало відкритим для суден, що перевозять агропродукцію.

Через російську агресію та блокаду в Чорному морі в українських портах заблоковані понад 20 млн тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для боротьби зі світовою кризою. Частково відновивши експорт агропродукції річковим шляхом, Україна сприяє її вирішенню.

Розмінування відбудеться лише у межах коридору, необхідного для експорту зерна - Кубраков

Розмінування Чорного моря відбудеться лише в межах коридору, необхідного для експорту агропродукції з українських портів.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Розмінування відбуватиметься виключно в тому коридорі, який нам необхідний виключно для експорту зерна. Але хочу наголосити - ми розуміємо, що цей процес непростий", - сказав він.

За словами Кубракова, всі каравани супроводжуватимуть українські рятувальні судна, які першими проходитимуть цей коридор.

Своєю чергою заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков додав, що перед початком виконання комерційних рейсів коридором пройде технічний флот, що належить українським державним підприємствам.

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписана угода, згідно з якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з українських портів.

Підписані дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН – Генеральний секретар Антоніу Гутерреш, від Туреччини – міністр оборони Хулусі Акар.

Наступного дня після підписання угоди російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури.

Кубраков заявив, що попри обстріл Одеського порту Україна готується до запуску експорту зерна.

Першим для вивезення зерна з України запрацює порт "Чорноморськ" – Мінінфраструктури

Відновлення експорту українського зерна розпочнеться із порту "Чорноморськ".

Про це сказав заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Протягом найближчої доби ми будемо готові працювати по відновленню експорту агропродукції з наших портів. Мова йде про порт "Чорноморськ" - він буде перший. Потім буде Одеса і потім порт "Південний", - повідомив він.

Васьков зазначив, що протягом двох тижнів Україна буде технічного готова експортувати агропродукцію з усіх трьох портів.

За словами заступника міністра, сьогодні буде затверджено документ, який визначатиме місця, куди прибуватимуть судна для того, щоб формувати каравани.

"Ми сподіваємось, що перше відправлення буде здійснене протягом цього тижня", - додав Васьков.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 22 липня за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії була підписана угода, згідно з якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з українських портів.

Підписані дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН – генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини – міністр оборони Хулусі Акар.

Наступного дня після підписання угоди російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Кубраков заявив, що попри обстріл Одеського порту Україна готується до запуску експорту зерна.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-