Презентація коаліції “Доброчесні громади” та ініціативи звітування про використану гуманітарну допомогу

Презентація коаліції “Доброчесні громади” та ініціативи звітування про використану гуманітарну допомогу

Укрінформ
22 липня, 13:30 - презентація коаліції “Доброчесні громади” та ініціативи звітування про використану гуманітарну допомогу.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Василь Задворний - генеральний директор ДП "Прозорро"; Андрій Мазан - виконавчий директор ГО "Цегрін".

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

До ініціативи “Доброчесні громади” долучилися понад 10 територіальних громад - Задворний

До ініціативи “Доброчесні громади” щодо звітування про використану гуманітарну допомогу долучилося понад 10 територіальних громад.

Про це в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав генеральний директор ДП "Прозорро" Василь Задворний під час презентації коаліції “Доброчесні громади” та ініціативи звітування про використану гуманітарну допомогу.

"Питання прозорості використання гуманітарної допомоги - це питання в першу чергу довіри. І ми розуміємо, що в поточних умовах в країні ситуація така, що джерела надходження гуманітарної допомоги дуже різноманітні. Є величезний напрямок отримання централізованої гуманітарної допомоги військово-цивільними адміністраціями і в цьому процесі Prozorro тепер активно бере участь. Є також величезний потік гуманітарної допомоги, який отримується територіальними громадами напряму через міста-партнери, і цей потік також має певні вимоги до прозорості. Вже більше 10 територіальних громад в пілоті з нами працюють. Вони надають нам інформацію раз в два тижні", - сказав Задворний.

Він підкреслив, що це дозволяє побачити, яким чином кожна конкретна територіальна громада використовує гуманітарну допомогу. Це допомогає зрозуміти скільки було витрачено на внутрішньо переміщенних осіб в середині громади та оцінити загалом, які потреби у громади ще лишаються.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство США з міжнародного розвитку USAID надає додатково 169 мільйонів доларів гуманітарної допомоги для постраждалих від російської війни в Україні.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-