Інтернаціональний Легіон оборони України: втрати, військовополонені, спростування дезінформації росії.

Інтернаціональний Легіон оборони України: втрати, військовополонені, спростування дезінформації росії.

Укрінформ
11 липня, 14:30 - брифінг на тему: «Інтернаціональний Легіон оборони України: втрати, військовополонені, спростування дезінформації росії».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Дамьєн Магру - спікер Інтернаціонального Легіону оборони України.

Ключові теми:

 - спростування дезінформації росії щодо іноземного Легіону,

 - втрати іноземців у війні за Україну,

 - військовополонені в контексті протистояння.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У рф створюють фейки про 200 загиблих легіонерів - спікер Інтернаціонального легіону

Спікер Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру розповів, що пропагандисти з рф повідомляють, нібито на території України вже загинуло близько 200 легіонерів, але це неправда.

Про це Магру сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«росія повідомляє, що на території України вже загинуло близько 200 легіонерів. Але це неправда», – сказав він.

На його думку, такі брехливі заяви мають на меті знизити бойовий дух українських захисників і їхню підтримку в світі

"У рф хочуть негативно вплинути на бойовий дух в українській армії та виставити Україну слабшою перед світовою спільнотою. Я думаю, що це має негативний вплив", - пояснив він.

Крім того, додав Магру, російська пропаганда таким чином "б'є" по Інтернаціональному легіону, збору коштів та впливає на залучення волонтерів.

"Я сподіваюся, що з часом це буде змінюватися. Ми вже формалізували наші відносини з представниками ЗМІ. Нині ситуація вже краща, ніж два місяці тому, але, на жаль, негативний вплив справді є", - підсумував речник Інтернаціонального легіону.

Як повідомляв Укрінформ, Дам'єн Магру закликав російських маріонеток дати змогу представникам Червоного Хреста відвідати засуджених до страти іноземних військовополонених.

Шанси британських військовополонених на чесний та справедливий суд дорівнюють нулю - представник Інтернаціонального легіону

Військовополонені британці Ендрю Хілл та Ділан Хілі будуть передані фіктивному суду на території самопрогошених республік, а їхні шанси на чесний і справедлий суд дорівнюють нулю.

Про це заявив спікер Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Минулого тижня було повідомлення від прокуратури самопроголошеної республіки "днр", що британців Ендрю Хілла та Ділана Хілі будуть судити. Я думаю, що всі розуміють, що їхні шанси на чесний та справедливий суд дорівнюють нулю", - зауважив він.

Магру наголосив, що Хілл є повноправним учасником війни та захищений міжнародним законодавством.

"Те, що робиться проти нього, є порушенням Женевської конвенції. Ми закликаємо, аби його негайно випустили або обміняли", - сказав спікер Інтернаціонального легіону.

Крім того, Магру розповів, що Хілі не є легіонером.

"Наскільки я поінформований, він взагалі не є військовим. Нам відомо, що Хілі - цивільний волонтер і допомагав евакуювати цивільних із Запорізької області. Ділан Хілі не пов'язаний із бойовими діями та має бути звільнений", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, в Інтернаціональному легіоні дуже занепокоєні ситуацією із британцем Ендрю Хіллом, якого росіяни затримали на Миколаївщині наприкінці квітня.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-