Оперативна та гуманітарна ситуація в Сумському регіоні

Оперативна та гуманітарна ситуація в Сумському регіоні

Укрінформ
8 липня, 15:00 - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Сумському регіоні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Дмитро Живицький - голова Сумської ОВА.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

За місяць активних обстрілів прикордоння Сумщини поранено 40 та вбито 10 цивільних - ОВА

На Сумщині близько 40 поранених та 10 загиблих серед цивільного населення внаслідок щоденних ворожих обстрілів із важкої зброї.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький під час брифінгу «Оперативна та гуманітарна ситуація в Сумському регіоні» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У результаті постійних обстілів у нас в області є загиблі військові, серед мирних мешканців - 40 поранених, також з моменту деокупації області близько 10 осіб в області загинуло внаслідок як ракетних, так і обстрілів з важкої артилерії," - повідомив він.

Живицький зазначив, що точну цифру назвати складно, "бо обстріли відбуваються навіть у цю хвилину, поки триває ефір".

За словами голови Сумської ОВА, щоденно обстрілюється 10-кілометрова зона прикордоння області з рф. Ворог застосовує всі види важкого озброєння: задіює САУ, реактивні установки залпового вогню, міноменти, гранатомети, запускає ракети з літаків та гелікоптерів.

За останню добу, зауважив Живицький, росіяни випустили дві ракети з літаків по Хотинській громаді, також удень 8 липня обстріяли з артилерії Миропільску громаду. Наслідки обстрілів уточнюються.

Як повідомляв Укрінформ, у Генеральному штабі ЗСУ прогнозують активізацію артилерійських обстрілів прикордонних районів Сумської області. Протягом тижня ворог підтягнув артилерію на напрямку міста Шостка.

На Сумщині ворожі обстріли не припиняються з ранку до ночі - Живицький

На Сумщині ворожі обстріли тривають щодня із 4-ої ранку до 23-ої вечора, під прицілом росіян - уся 10-кілометрова зона прикордоння області з рф.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький під час брифінгу «Оперативна та гуманітарна ситуація в Сумському регіоні» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"На Сумщині ворожі обстріли тривають весь світловий день. Із 4-ої ранку до 22-23-ої години вечора обстрілюється все прикордоння", - сказав він.

За словами Живицького, під прицілом росіян - уся 10-кілометрова зона сумського прикордоння із рф.

"Прилітає на поля, в ліси, в житлові будинки, об'єкти інфрастурктури. Нещодавно було обстріляно з мінометів школу та психоневрологічний інтернат, де на момент обстрілу знаходилися люди з психічними вадами. Після обстрілу заклад не може обслуговувати пацієнтів, їх евакуювали звідти", - сказав Живицький.

Як повідомив голова Сумської ОВА, при обстрілах прикордоння ворог застосовує всі види важкого озброєння: задіює САУ, реактивні установки залпового вогню, міноменти, гранатомети, запускає ракети з літаків та гелікоптерів.

Як повідомлялось, за останню добу росіяни випустили дві ракети з літаків по Хотинській громаді, також удень 8 липня обстріляли з артилерії Миропільську громаду. Наслідки обстрілів наразі уточнюються.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-