Запуск освітнього проєкту IT Generation

Запуск освітнього проєкту IT Generation

Укрінформ
29 червня, 13:30 - брифінг на тему: “Запуск освітнього проєкту IT Generation”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Михайло Федоров - віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України; Олександр Борняков - заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT; Джим Хоуп - директор Місії USAID в Україні; Анжеліка Грохольська - Community Manager Binance Ukraine; Іван Бабічук - голова наглядової ради Львівського IT Кластера (онлайн). 

Тема до обговрення:

Запуск IT Generation – проєкту, в межах якого українці отримають можливість пройти навчання безоплатно та отримати професію у сфері IT.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Мінцифри запускає проєкт безоплатного навчання майбутніх айтішників

Міністерство цифрової трансформації запускає освітній проєкт IT Generation, в межах якого українці отримають можливість пройти безоплатне навчання у сфері IT.

Про в Медіа Центрі Україна — Укрінформ сказав віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час запуску освітнього проєкту IT Generation для навчання IT-спеціальностей.

"За останні півроку ми напрацювали наше бачення ІТ реформи освіти. Що конкретно потрібно зробити, щоб задовільнити той попит, який виникає зараз в Україні, в ІТ галузі. Ця реформа ІТ освіти включає в себе дуже багато компонентів та етапів. Завдяки цьому проєкту на першому етапі ми зможмо навчити тисячу українців ІТ спеціальностям. На другому етапі ми плануємо навчити ще 2 тисячі людей, і далі ми будемо масштабувати цей проєкт до десятків тисяч студентів, які безкоштовно пройдуть безкоштовно навчання", - сказав Федоров.

За його словами, в межах проєкту міністерство підбирає найкращі школи, як онлайн так і офлайн, які навчають ІТ професіям.

"Ми даємо цим школам можливість зібрати заявки українців, які до цього не працювали в ІТ, та пройти співбесіду. Наші партнери, з якими ми реалілізовуємо цей проєкт, будуть повністю сплачувати навчання цим українцям", - зазначив Федоров.

Він зазначив, що головним критерієм відбору потенційних айтішників має бути відсутність даної освіти та досвіду в цій сфері. Компанії, які бажають долучитись до цього проєкту, можуть подавати заявки вже з наступного тижня, а навчання для самих студентів розпочнеться вже у серпні.

Проєкт IT Generation реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентноспроможна економіка України» та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації розраховує збільшити частку ІТ-сектору у ВВП України до 10%.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-