Робота з ТОТ та ВПО, обміни полоненими та гуманітарні коридори

Робота з ТОТ та ВПО, обміни полоненими та гуманітарні коридори

Укрінформ
20 червня, 17:00 -  брифінг на тему: «Робота з ТОТ та ВПО, обміни полоненими та гуманітарні коридори». 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ірина Верещук - віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України; заступники міністра -   Павло Козирєв, Олексій Бородай, Анатолій СтельмахОлег Котенко - Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; Олександр Смирнов -  керівник Національного інформаційного Бюро.

Теми до обговорення:

Про роботу з ТОТ та ВПО, обміни полоненими та гуманітарні коридори. 

Звільнення цивільних. 

Діяльність Національного інформаційного бюро. 

Репатріація депортованих та робота щодо зниклих безвісти.

Оцінки збитків. 

Формат заходу – офлайн  (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна намагалась відкрити 350 гумкоридорів, але через дії росії спрацювала половина - Верещук

Україна від початку повномасштабного наступу росії намагалась відкрити майже 350 гуманітарних коридорів, але через порушення зобов'язань з боку росії спрацювали лише 165.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Із майже 350 коридорів, які ми намагалися відкрити, відкрилося лише 165. Тобто половина гуманітарних коридорів не відкрились в силу того, що росія грубо порушувала взяті на себе зобов'язання, росія не виконувала те, що обіцяла Міжнародному комітету Червоного Хреста", - сказала Верещук.

Вона додала, що росія використовувала і продовжує використовувати наших цивільних, жінок, дітей, людей похилого віку, маломобільних як живий щит, маючи на меті прикрити свої збройні сили, використати те, що наша армія не зможе відповісти.

Верещук додала, що росіяни намагалися запевнити українську сторону, що люди не хочуть евакуюватися з окупованих територій, хоч це було неправдою. Крім того, росія насильно вивозила українських громадян до рф.

Як повідомлялося, Лисичанськ знаходиться під постійними обстрілами, але «тиха» евакуація дозволила у неділю, 19 червня, вивезти з міста 19 містян.

У російському полоні перебувають більше 1,5 тис. цивільних українців - Верещук

У російському полоні перебувають більше 1,5 тисячі цивільних українських громадян, які не є військополоненими і мають бути відпущені.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Більше півтори тисячі цивільних в російських тюрмах - вони сидять в Ростові, Курську, вони сидять в СІЗО, вони сидять як військовополонені, хоча не мають бути полоненими. ..Вони мають бути відпущені", - сказала Верещук.

Вона додала, що серед українських цивільних, які перебувають у полоні, є волонтери, активісти, журналісти, священики, депутати місцевих рад, голови органів місцевого самоврядування. За її словами, вдалося повернути 103 людини за березень-травень і цей процес триває, влада продовжує над цим працювати, також бувають випадки, коли люди вибираються із полону самотужки або з допомогою волонтерів.

Верещук повідомила, що Міжнародний комітет Червоного Хреста звернувся раніше до росії, щоб вона надала список цивільних українців, які перебувають у полоні рф, і Україні теж передали цей перелік. За її словами, росія включила до такого переліку лише 120 осіб і серед них немає жодної жіки, але це неправда. Також урядовець наголосила, що тепер необхідно працювати над тим, щоб росія визнала і інших цивільних, яких вона захопила у полон, і передала українській стороні.

Як повідомляв Укрінформ, Верещук наголосила, що Україна від початку повномасштабного наступу росії намагалась відкрити майже 350 гуманітарних коридорів, але через порушення зобов'язань з боку росії спрацювали лише 165.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-