Результати зустрічі «Рамштайн-3» та чого очікувати від саміту НАТО

Результати зустрічі «Рамштайн-3» та чого очікувати від саміту НАТО

Укрінформ
17 червня, 14:30 -  експертна зустріч off-the-record з журналістами на тему: «Результати зустрічі «Рамштайн-3» та чого очікувати від саміту НАТО».

Спікери: Андрій Загороднюк - голова Правління Центру оборонних стратегій, міністр оборони України (2019–2020); Аліна Фролова - заступник голови Правління ЦОС, заступник міністра оборони України (2019–2020); Олександр Хара - експерт з питань зовнішньої та безпекової політики ЦОС, дипломат, радник Міністра оборони України (2020). 

Теми до обговорення: 

- питання щодо постачання зброї

- позиції ключових партнерів 

 - результати зустрічі в Рамштайн, міністеріал

- очікування від саміту НАТО

Формат заходу – офлайн (Зала 1).  

Реєстрація: https://forms.gle/xdouppXHCnY1N3Bt8 

Зустріч проходитиме в Медіацентрі Україна — Укрінформ. 

(м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16)

Підсумкові матеріали:

У Медіацентрі Україна - Укрінформ обговорили результати «Рамштайна-3»

Під час неформальної зустрічі у Медіацентрі Україна - Укрінформ за участю іноземних журналістів та експертів з оборонних питань ішлося про результати "Рамштайна-3", постачання зброї, позиції ключових партнерів України та прогнози щодо саміту НАТО.

Спікерами виступили голова правління Центру оборонних стратегій та міністр оборони України у 2019-2020 рр. Андрій Загороднюк, заступник голови правління ЦОС і заступник міністра оборони у 2019-2020 рр. Аліна Фролова та експерт з питань зовнішньої та безпекової політики ЦОС і радник міністра оборони у 2020 році Олександр Хара.

У першій частині зустрічі йшлося про постачання зброї. Зокрема, учасники обговорили потреби України в устаткуванні та два ймовірні сценарії розвитку воєнних подій. Вони також згадали про участь країн-партнерів України та їхній внесок в озброєння.

Порушувалося й питання про ефективність такого формату міжнародної співпраці як “Рамштайн”. Учасники порівняли позиції країн Європи на початку війни та сьогодні. Відповідаючи на запитання журналістів, спікери розповіли про потенціал і переваги української армії та роль у цьому точного сучасного озброєння.

Під час зустрічі обговорювалися прогнози та можливі результати саміту НАТО, який планують провести наприкінці червня у Мадриді.

Як повідомлялося, 15 червня у Брюсселі під егідою США відбулася третя зустріч Контактної групи з оборони України ("Рамштайн – 3"). У заході взяли участь майже 50 країн, включаючи країни НАТО та глобальних партнерів Альянсу, які погодили невідкладні заходи із військової допомоги Україні у боротьбі проти російської агресії.

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-