Робота хірургів під час війни

Робота хірургів під час війни

Укрінформ
15 червня, 12:00 -  брифінг на тему: «Робота хірургів під час війни». 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікери: Костянтин Гуменюк - головний хірург ЗСУ; Олексій Гавриш - волонтер (онлайн).

Теми до обговорення: 

Про роботу хірургів під час війни. 

Унікальні операції військових хірургів. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

 Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Військові хірурги почали широко застосовувати малоінвазивні операції

Українські військові хірурги у фронтових шпиталях почали застосовувати сучасні малоінвазивні оперативні втручання, такі як лапароскопія і торакоскопія.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ на тему «Робота хірургів під час війни» розповів головний хірург ЗСУ Костянтин Гуменюк.

“Наші військові хірурги зараз зустрічаються з сучасною бойовою травмою, яка відрізняється від того, що ми знаємо по Великій Вітчизняній війні, по Афганістану, наступних війнах. Нещодавно ми провели унікальну операцію з видалення нирки. Випадок, що трапився в зоні бойових дій, пов’язаний з тим, що ми широко почали застосовувати сучасні малоінвазивні оперативні втручання — лапароскопія, торакоскопія”, - розповів Гуменюк.

Він зазначив, що завдяки малоінвазивності українські хірурги мають кращі результати у діагностиці та лікуванні. А такого досвіду, який отримали наші військові медики, не мають ті країни, які ведуть війни в світі.

“Коли до нашого військового шпиталю поступив військовослужбовець з вогнепальним осколковим пораненням правого плеча і осколковим пошкодженням правої нирки, яка була повністю зруйнована, мною було прийнято рішення використовувати не традиційний метод з розрізом живота і таким видаленням органу, а застосувати сучасну методику - лапароскопію. Безумовно, є певні технічні складності у виконанні цієї операції, але завдяки майстерності і професіоналізму всієї бригади нам вдалось зробити сучасну малоінвазивну операцію з видалення зруйнованої нирки. Вже на наступний день пацієнт самостійно піднімався, на передній черевній стінці залишилось лише чотири маленьких проколи”, - пояснив хірург.

Він додав, що наступного дня, ніби за неписаним серед медиків законом “парних випадків”, поступив військовослужбовець з подібним пораненням зі зруйнованою правою ниркою. І медики зробили точно таку ж другу операцію.

“Ми отримали хороші результати, наші бійці проходять лікування. А ми побачили можливості сучасних малоінвазивних оперативних втручань в наших мобільних шпиталях у подібних випадках” - підсумував Гуменюк.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» та «Лікарі без кордонів» запустили евакопоїзд, який вже евакуював понад 1000 пацієнтів з зони бойових дій.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-