Оперативна ситуація на державних кордонах

Оперативна ситуація на державних кордонах

Укрінформ
7 червня, 13:30  -  брифінг не тему: «Оперативна ситуація на державних кордонах» 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.  

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com 

Акредитація триватиме до 13:00 7 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.  

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

За останні шість днів Сумщину та Чернігівщину обстріляли 70 разів — ДПСУ

За останні шість днів Сумщину та Чернігівщину обстріляли 70 разів.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна — Укрінформ сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“За останні шість днів зафіксовано більше 70 обстрілів цих територій, понад 50 з яких було з артилерії, решта зі стрілецької зброї та авіації”, - сказав Демченко.

Зокрема, за його словами, сьогодні о 5 годині ранку з мінометів калібру 120 мм та ствольної артилерії ворог вів обстріл з боку населеного пункту зерново брянської області. Є руйнування житлових та господарчих споруд в одному з населених пунктів на Сумщині.

Загалом, за словами речника ДПСУ, противник веде фактично щоденний вогонь з артилерії, авіації та стрілецької зброї. Також фіксуються скидання вибухових предметів, пристроїв із безпілотників. Окрім того, ворог активно застосовує БПЛА для ведення розвідки в українському прикордонні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку російські війська обстріляли Середину-Буда Сумської області із мінометів та артилерії.

росія утримує на кордонах із Сумщиною і Чернігівщиною до трьох БТГ - ДПСУ

росія утримує на кордонах із Сумською та Чернігівською областями до 3 батальйонно-тактичних груп, проте підготовки до повторного вторгнення не відзначається.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“росія продовжує утримувати на своїх прикордонних районах напроти Чернігівської та Сумської областей підрозділи збройних сил для демонстрації своєї присутності та, власне, сковування дій наших підрозділів сил оборони. За інформацією Генштабу це близько 3 батальйонно-тактичних груп. Водночас ми не відзначаємо формування ворогом ударного угруповання, яке може повторити вторгнення на територію України”, - заяявив Демченко.

За його словами, на кордоні з білоруссю суттєвих змін обстановки не відзначається. Підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення кордону з Україною. Утім, як наголосив Демченко, зберігається загроза завдання з території білорусі ракетних та авіаційних ударів по об’єктах в Україні.

На кордоні з Молдовою, за словами речника ДПСУ, зокрема на придністровському сегменті, також суттєвих змін не відзначається.

Демченко наголосив, що у межах Харківської, Донецької та Луганської областей прикордонні підрозділи утримують свої позиції під постійними обстрілами агресора, у співпраці з іншими підрозділами сил оборони здійснюється ефективне ураження позицій ворога.

Зокрема, за його словами, 6 червня під час аеророзвідки на напрямку Сєвєродонецька підрозділи Держприкордонслужби виявили позиції піхоти противника, і військовослужбовці ЗСУ завдали ураження ворогу з застосуванням мінометів.

Як повідомлялося, вранці 7 червня загарбники обстріляли прикордонне місто у Сумській області.

Від 24 лютого державний кордон України в обох напрямках перетнуло 8,7 млн осіб - речник ДПСУ

За період від 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії, державний кордон України в обох напрямках перетнуло 8,7 млн осіб.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“Зазначу, що з 24 лютого державний кордон в обох напрямках перетнуло 8,7 млн осіб, з них на виїзд було оформлено 5,4 млн осіб, переважну більшість яких - 4,8 млн - становили саме громадяни України. На в’їзд в Україну за цей час прослідувало 2,8 млн громадян України”, - сказав Демченко.

Він додав, що найбільший пасажиропотік, як і раніше, спостерігається на ділянці кордону з Польщею.

За словами речника ДПСУ, загальний середньодобовий потік зараз на рівні 80-85 тис. осіб в обидва напрямки. Черг на виїзд з України не зафіксовано, завантаженість пунктів пропуску на в’їзд в Україну легковими транспортними засобами у суміжних країнах також значно знизилася. Черги фактично відсутні - це підтверджують прикордонники суміжних країн.

Демченко також зазначив, що за даними ДПСУ, кількість тих, хто в'їжджає в Україну, наразі переважає над тими, хто перетинає кордон на виїзд.

“Це свідчить про наміри наших громадян повернутися в країну, оскільки більшість тих, хто перетинає кордон, становлять саме громадяни України”, - заявив речник прикордонного відомства.

Як повідомлялося, Державна прикордонна служба поінформувала, що в Україну за минулу добу прибули 36 тисяч осіб, понад 32 тисячі з них – українці.

Прикордонники від початку війни затримали понад 3,2 тисячі чоловіків при спробі втекти з країни

Українські прикордонники від початку повномасштабного російського вторгнення затримали 3 250 чоловіків, які ухилялися від мобілізації, з них при спробі виїхати за підробленими документами — 900.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“На зеленій ділянці кордону, це поза межами пунктів пропуску, з 24 лютого нами було затримано 3 250 таких осіб. Крім того, були спроби виїхати за межі України через пункти пропуску, використовуючи підробні документи. Таких було виявлено 900 осіб”, - сказав Демченко.

Він нагадав, що ухилянти та зловмисники, які допомагають їм в перетині кордону, вигадують різні схеми. Одна з них нещодавно була викрита прикордонниками Західного загону.

“За легендою організатора цієї схеми, чоловіки мали виїжджати за межі України як водії для перевезення вантажів . Його клієнтами були українці призовного віку і ті хто підпадав під загальну мобілізації”, - розповів Демченко.

За його словами, зловмисника було затримано в пункті пропуску Шегині під час спроби вивезти з країни чоловіка. За послуги організатор схеми мав отримати 20 тис. грн.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. На період дії воєнного стану чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі країни.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-