Епідемічна ситуація в Україні

Епідемічна ситуація в Україні

Укрінформ
6 червня, 11:00 -  брифінг на тему: «Епідемічна ситуація в Україні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікери: Ігор Кузін - головний санітарний лікар; Оксана Кошалко - керівниця відділу організація епідемічного нагляду Центру громадського здоров'я МОЗ України; Федір Лапій - лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики.

Теми до обговорення:

- Епідемічна ситуація в Україні, в тому числі на окупованих територіях. 

 - Протидія поширенню інфекційних захворювань.

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:30 6 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Спалах мавпячої віспи Україні не загрожує - головний санлікар

Жодного випадку мавпячої віспи в Україні не зафіксовано і спалах цієї хвороби не загрожує країні.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу «Епідемічна ситуація в Україні» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Незважаючи на появу у світі мавпячої віспи, сьогодні на території України не зафіксовано жодної підтвердженої підозри або підтвердженого випадку нової хвороби. Відповідні інструкції по клінічному перебігу, по алгоритмах лікування, епідеміологічному нагляду, по лабораторній діагностиці були доведені до відома департаментів охорони здоров’я і центрів профілактики та контролю хвороб”, - заявив Кузін.

За його словами, наразі діагностика відбувається лише по клінічних проявах. До кінця червня Україна очікує тестові системи від Всесвітньої організації охорони здоров’я, які будуть у резерві на випадок необхідності діагностування.

“Стосовно вакцинації, то незважаючи на те, що дві вакцини мають певний захист проти мавпячої віспи, вакцинація зараз не рекомендується. Основна причина полягає в тому, що цей вірус доволі важко передається від людини до людини і він має обмежений епідемічний потенціал. Тобто шанси на переростання у пандемію невеликі. Тому масову вакцинацію населення не рекомендовано”, - пояснив Кузін.

Він додав, що, відповідно, закупівлі або поставка таких вакцин не ведеться.

Як повідомляв Укрінформ, віспа мавп, яка зазвичай виявляється лише в Африці, поширюється у Європі та Північній Америці.

Віспа мавп не поширюється легко серед людей. Це відбувається лише через тісний контакт, наприклад, через заражені частинки з виразок на шкірі хворого, повітряно-крапельним шляхом у разі тривалого контакту та через предмети, на яких збереглись інфіковані частинки.

В Україні за тиждень зафіксовано 1,6 тис. випадків COVID-19 та 34 летальні - Кузін

Рівень захворюваності на коронавірус в Україні зменшився, за минулий тиждень зафіксовано близько 1600 випадків захворювання на COVID-19 та 34 летальні, серед померлих є дитина.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Зараз рівень захворюваності на COVID-19 зменшився, що можна пояснити фактором сезонності. Все ж за минулий тиждень по країні зафіксовано близько 1600 випадків захворювань, зокрема велика частка медичних працівників. На жаль, за тиждень зафіксовано 34 випадки смерті від COVID-19, у тому числі померла одна дитина”, - сказав Кузін.

За його словами, від початку повномасштабної війни проведено майже 250 досліджень по всій країні на предмет появи штамів, і поки що фахівці не фіксують "нічого незвичного”.

Головний держсанлікар нагадав, що вакцинуватись проти коронавірусу слід обов’язково, і закликав зробити щеплення тих, хто його пропустив або потребує додаткового вакцинування.

“Наразі в Україні використовуються вакцини CoronaVac і Pfizer. Якщо людина вакцинувалась якоюсь іншою вакциною, то рішенням Національної технічної групи експертів з питань імунізації найчастіше рекомендується Pfizer як універсальна вакцина для бустерного чи додаткового щеплення або завершення базового курсу. Вакцини є у наявності”, - сказав він.

Кузін також зауважив, що очікується нове формулювання вакцини Pfizer, яка має бути в країні наприкінці червня. "Це аналогічна за ефективністю вакцина, однак вона не потребуватиме розчинника і має простіші вимоги до транспортування", - пояснив він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження в Україні карантину та режиму надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню СOVID-19 до 31 серпня 2022 року.

Карантин для протидії поширенню коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку 2021 року перевели у форму адаптивного карантину.

Згідно з даними порталу Worldometer, у світі від початку пандемії виявлено 535 512 772 випадки зараження коронавірусом, зокрема 6 320 686 летальних, одужало 506 538 243 людини.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-