Оперативна ситуація на фронті

Оперативна ситуація на фронті

Укрінформ
6 червня, 14:30 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація на фронті».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікер: Олександр Мотузяник - речник Міністерства оборони України. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 6 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Армія рф діє у варварський спосіб і цілком передбачувано - речник МОУ

Армія рф діє у варварський спосіб і цілком передбачувано: майже не маючи шансів у прямих сутичках із ЗСУ, росіяни знищують усе артилерією і потім намагаються увійти в населений пункт.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Коментуючи загибель на Луганщині російського генерала Кутузова і його тактику бойових дій, Мотузяник зазначив, що загибель чи зміна командирів у російській армії не змінює тактики росіян.

“російська армія діє у варварський спосіб і цілком передбачувано. У прямих сутичках з нашими вмотивованими бійцями у них майже немає шансів, тому росіяни знищують все артилерією і потім намагаються увійти в населений пункт. Ця тактика не змінюється незалежно від того, хто буде командуючим їхніх підрозділів”, - сказав речник Міністерства оборони.

Він поінформував, що за оперативною інформацією Генерального штабу ЗСУ, за минулу добу на Донецькому і Луганському напрямках наші бійці успішно відбили 7 ворожих атак, знищили 4 танки, 3 артилерійські системи, 8 бойових броньованих машин та 3 одиниці автомобільної техніки. Сили протиповітряної оборони ЗСУ збили бойовий вертоліт Ка-52 та безпілотний літальний апарат.

За словами Мотузяника, наразі Збройні сили України стримують наступ агресора, який прагне оточити наші війська у районах Сєвєродонецька та Лисичанська і блокувати основні логістичні шлях.

У Сєвєродонецьку точаться важкі бої у східній і центральній частині. Ворог не шкодує ні людей, ні техніки і за підтримки артилерії веде штурмові дії, аби досягти своєї мети щодо взяття міста під контроль, зазначив речник МОУ.

На Лиманському напрямку українські військовослужбовці ведуть бої проти сил загарбників, які наступають у районі Святогірська, аби вийти на рубіж по р. Сіверський Донець. Там ворог тримає мобільні групи важких вогнеметних рот ТОС-1А “Солнцепек” та веде інженерну розвідку місцевості, готуючись до форсування водної перешкоди.

Мотузяник зауважив, що на Бахмутському напрямку українські воїни успішно відбивають штурмові дії загарбників у напрямку Комишувахи, Миколаївки, Білогорівки. Там противник активно застосовує штурмову та армійську авіацію, проте його мета залишається нереалізованою.

На Слов’янському напрямку українські війська завдали поразки та відкинули сили противника, який після перегрупування наступав у напрямках Великої Комишувахи, Вірнопілля, Дібрівного, Долини, Богородичного.

Як повідомлялося, за інформацією ЗМІ, у боях під містом Попасна Луганської області загинув російський генерал-майор Роман Кутузов.

Ворог здійснив 39 авіавильотів та завдав ракетних ударів з Криму - Міноборони

Авіація зс росії виконала 39 вильотів для нанесення авіаційних ударів і завдавала ракетних ударів береговими ракетними комплексами з Криму.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“Оперативно-тактична авіація зс росії виконала 39 літако-вильотів для завдання авіаційних ударів по об’єктах на території Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Одеської областей, у тому числі 7 вильотів – із застосуванням керованих авіаційних ракет. Противник випускав крилаті ракети з повітряного простору над акваторією Чорного моря, застосовуючи дальні бомбардувальники Ту-22М3, з повітряного простору над акваторією Каспійського моря зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС", - сказав Мотузяник.

Також, за його словами, агресор завдавав ракетних ударів береговими ракетними комплексами “Бастион-П” з позиційного району в західній частині Криму.

Крім того, російський агресор нарощує систему ППО у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, у північно-західній частині півострова в районах населених пунктів Оленівка та Раздольне триває розгортання двох зенітно-ракетних дивізіонів С-300.

“рф блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря та утримує в акваторії п’ять кораблів із можливим сумарним залпом до 34 крилатих ракет морського базування типу “Калибр”. Загроза завдання удару ракетами з боку Чорного моря залишається”, - заявив речник міністерства.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-