Підсумки гуманітарного розмінування. Ситуація на деокупованих територіях

Підсумки гуманітарного розмінування. Ситуація на деокупованих територіях

Укрінформ
7 червня, 14:00 -  брифінг на тему: “МВС України: Підсумки гуманітарного розмінування станом на 07.06.2022р. Ситуація на деокупованих територіях та першочергові завдання.”

Організатор: Міністерство внутрішніх справ України.

Спікери: Альона Матвєєва - речниця Міністерства внутрішніх справ України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com 

Акредитація триватиме до 13:30 7 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Піротехніки МВС обстежили щодо вибухонебезпечних предметів понад 33 тис. га українських територій – Матвєєва

Піротехніки Міністерства внутрішніх справ України обстежили щодо розмінування більше 33 гектарів території нашої держави. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила речниця МВС України Альона Матвєєва.

«Загалом піротехнічні підрозділи МВС уже обстежили територію понад 33 тисячі гектарів. Зокрема, під час розмінування Київської, Чернігівської та Сумської областей було очищено від мін та боєприпасів 248 населених пунктів, із них у Київській області – 212, у Чернігівській – 18, у Сумській – 18», - зазначила вона.

За даними МВС, також в Україні вже розміновано 720 кілометрів автошляхів, 127 кілометрів залізничних колій, 1193 об’єкти інфраструктури, 28 кілометрів газопроводів та більше тисячі кілометрів ліній електропередач.

Матвєєва уточнила, що піротехніки міністерства обстежили значний обсяг земель сільськогосподарських угідь.

Зокрема: у Чернігівській області – це поля ТОВ «Земля і Воля», «Бахмач Агро», «Перший Тепличний Комплекс». На Київщині були обстежені землі на полях ТОВ «Агрофірма Київська», «Димерка солар», «Грона Агро», «АГРО» та інші.

«До МВС та обласних військових адміністрацій часто звертаються аграрії для того, щоб їхні сільськогосподарські угіддя були обстежені. Звертаю вашу увагу, що МВС докладає всіх можливих зусиль для того, щоб допомогти аграріям», - сказала речниця відомства.

Вона нагадала, що серед вибухонебезпечних предметів, які знаходять піротехніки МВС, значну частину становлять ті, що заборонені міжнародними конвенціями.

Матвєєва поінформувала, що громадяни можуть повідомити про вибухонебезпечних предметів предмети, які вони побачили, через такий застосунок, як «Розмінування України», який можна завантажити і з App Store, і з Google Play.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області за минулу добу, 6 червня, піротехніки знешкодили 323 вибухонебезпечні предмети.

У МВС розповіли про найрозповсюдженіші випадки травмування та загибелі цивільних від вибухонебезпечних предметів

До найбільш розповсюджених випадків травмування і загибелі цивільних осіб від вибухонебезпечних предметів належать випадки вибухів автомобільного та сільськогосподарського транспорту на протитанкових мінах.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва.

Вона нагадала, що в Україні раніше було зафіксовано багато випадків загибелі і травмування людей від мін і вибухонебезпечних предметів.

За її словами, особливо гостро ця проблема постає там, де обробляються сільськогосподарські угіддя - часто сільгосптехніка наїжджає на, у тому числі, міни, внаслідок чого стаються різні надзвичайні події.

«Найбільш розповсюджені випадки травмування і загибелі цивільних – це вибухи автомобільного та сільськогосподарського транспорту на протитанкових мінах, на ґрунтових дорогах та полях. Також це - вибухи у лісосмугах та зеленій зоні на протипіхотних мінах, і - вибухи внаслідок необережного поводження громадян із боєприпасами, знайденими в районах ведення бойових дій», - поінформувала Матвєєва.

У свою чергу вона заявила, що наразі вибухотехніки МВС зіткнулися із комплексними мінно-вибуховими загородженнями високої складності, із мінами-пастками та хибними цілями.

Речниця МВС уточнила, що така робота виконується повільно, бо її пришвидшення може призвести до загибелі самого спеціаліста-вибухотехніка.

При цьому, за словами Матвєєвої, незважаючи на смертельну небезпеку, вибухотехніки МВС невідкладно, упродовж кількох хвилин після обстрілів населених пунктів боєприпасами із касетними снарядам, а також системами дистанційного мінування, проводять їх знешкодження для того, щоб не постраждало мирне населення.

Наприкінці речниця МВС звернулася до громадян з проханням не їздити у ліс, до озер, не ходити лісосмугами тощо. Також вона закликала тих, хто обробляє свої сільськогосподарські угіддя, бути обережними і звертати увагу на вибухонебезпечні предмети, які можуть там знаходитися.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-