Оперативна ситуація на фронті

Оперативна ситуація на фронті

Укрінформ
3 червня, 14:30 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація на фронті».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікер: Олександр Мотузяник - речник Міністерства оборони України. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 3 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Сході росіяни формують ДРГ з україномовних донеччан і луганчан - Мотузяник

ЗСУ стримують потужні атаки росіян на Донбасі, ворог формує диверсійно-розвідувальні групи з залученням вихідців Донецької та Луганської областей, які говорять українською.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

“На Донецькому напрямку Збройні сили України стримують наступ потужного угруповання російських військ зі складу 1, 2 армійських корпусів, 8, 58 та 5 армій, 90 танкової дивізії та повітряно-десантних військ, що зосередилося на спробах оточення наших військ у районах Сєверодонецька і Лисичанська. Командування ворога намагається активізувати диверсійну війну на нашій території. Для цього набирає найманців, перевага надається вихідцям з Донецької та Луганської областей, які говорять українською мовою”, - повідомив Мотузяник.

Він також зупинився на детальному огляді бойових дій на Сході за напрямками.

“На Сєвєродонецькому напрямку українські війська звели нанівець спроби російських окупантів захопити с.Метьолкіне та Білогорівку. Ворог зазнав втрат і відійшов. Станом на ранок противник за підтримки авіації веде штурмові дії у житлових кварталах центральної частини міста Сєверодонецька. Про цьому також несе втрати. Наразі активні бої тривають ", - наголосив речник.

За його словами, на Бахмутському напрямку наші воїни запобігають спробам противника відтіснити українські війська із займаних позицій та створити умови для подальшого наступу. За підтримки штурмової та армійської авіації агресор веде вогонь майже по всій лінії зіткнення та намагається закріпитися у с.Комишуваха.

"На Авдіївському напрямку Збройні сили України відбили атаку росіян в напрямку Красногорівки та відтіснили їх на попередні позиції” - доповів Мотузяник.

За оперативною інформацією Генерального штабу ЗСУ, лише за минулу добу на Донецькому і Луганському напрямках наші бійці успішно відбили п’ять атак ворога, знищили п’ять танків, три артилерійських системи, дві бойові броньовані машини. Підрозділи протиповітряної оборони збили три безпілотника “Орлан”. На інших напрямках російські окупанти теж зазнали відчутних втрат.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Загарбники наносять ракетні удари з акваторії Чорного моря та з дальніх бомбардувальників

Ворог продовжує наносити ракетні удари з акваторії Чорного моря та дальніх бомбардувальників з метою руйнування цивільної та військової інфраструктури.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“Продовжуються ворожі ракетні удари по всій території України з метою руйнування цивільної, військової інфраструктури та зниження нашого бойового потенціалу. Зокрема, з акваторії Чорного моря малий ракетний корабель здійснив пуски щонайменше шести крилатих ракет морського базування “Калібр”, а російські дальні бомбардувальники Ту-22М3 випустили не менше 10 ракет типу Х-22 по об’єктах на території Київської, Львівської та Миколаївської областей”, - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що у Чорноморській та Азовській операційних зонах російські військові кораблі продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

“Противник продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії КРМБ типу “Калібр” із сумарним залпом – до 16 ракет”, - додав речник МОУ

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-