Гуманітарна та соціальна ситуація у Маріуполі

Гуманітарна та соціальна ситуація у Маріуполі

Укрінформ
3 червня, 11:30 - брифінг на тему: «Оперативна гуманітарна та соціальна ситуація у Маріуполі».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

 Спікер: Вадим Бойченко - міський голова Маріуполя.

 Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 3 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У захопленому Маріуполі зафіксовано понад 1250 воєнних злочинів – міський голова

У захопленому російськими загарбниками Маріуполі вже зафіксовано 1256 воєнних злочинів агресора, які в Україні досліджує прокуратура.

Про це повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми сьогодні фіксуємо всі злочини, які створила російська армія і вже самопроголошені керівники, які проголосили себе владою… Злочинів дуже багато у Маріуполі. Їх зафіксовано 1256. І все це досліджує вже прокуратура регіональна і Генеральна прокуратура. Тобто все це має ознаки воєнних злочинів», - сказав мер.

Як приклад він нагадав про Драматичний театр у Маріуполі, який був розбомблений російськими військами, ів приміщенні якого ховалися від обстрілів мирні мешканці міста. За словами Бойченка, є декілька свідків цього злочину російської армії і вони вже дають свідчення.

«Якщо говорити про Драматичний театр, то є свідки, які свідчили вже і обережно проголосили про те, що в Драматичному театрі було більше 300 осіб. Вони давали оцінку, що таких було 300 і більше 300 (загиблих)», - сказав міський голова.

Як повідомлялося, російські загарбники 16 березня скинули з літака бомбу і знищили Драматичний театр Маріуполя, в якому ховалися сотні людей. Точна кількість загиблих унаслідок авіаудару невідома, йдеться про сотні вбитих.

20 травня загарбники завершили розбір завалів та вивезення тіл загиблих із Драмтеатру. За словами радника мера Петра Андрющенка, їх поховали у братській могилі в селищі Мангуш.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-