Оперативний і гуманітарний стан в Донецькій області

Оперативний і гуманітарний стан в Донецькій області

Укрінформ
2 червня, 12:30 -  брифінг на тему: «Оперативний і гуманітарний стан в Донецькій області».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

 Спікер: Павло Кириленко - начальник Донецької обласної військової адміністрації. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

 Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com 

Акредитація триватиме до 12:00 2 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Доставка продуктів, ліків та гумдопомоги на Донеччині здійснюється в штатному режимі – керівник ОВА

Доставка продуктових товарів, медикаментів та гуманітарної допомоги на Донеччині здійснюється в штатному режимі. Про це повідомив керівник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми контролюємо процес доставки товарів, він здійснюється, незважаючи на крайню обмеженість руху і маршрутів. Але по території області доставка товарів, гуманітарної допомоги від партнера здійснюється в штатному режимі, і товар доставляється в основні точки, основні міста області», - сказав очільник Донеччини.

За його словами, так само це стосується і медикаментів та тих ліків, які є в обмеженому доступі, і «таких ліків, без яких певна категорія громадян не може існувати».

«Все це у нас на постійному контролі», - запевнив Кириленко.

Він нагадав, що наразі залишаються в області приблизно 340 тисяч населення з 1 млн 670 тисяч, які постійно проживали на території регіону з часу повномасштабного вторгнення російської федерації.

Як повідомлялося, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети не досягнуто.

На Лиманському й Ізюмському напрямках ворог хоче просуватися для захоплення Слов’янська і Краматорська - ОВА

На Лиманському й Ізюмському напрямках російські загарбники намагаються просуватися для захоплення Слов’янська і Краматорська Донецької області.

Про це сказав керівник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Лиманський напрямок і Лиман-Ізюмський напрямок – це основні напрямки, якими ворог намагається просуватися для захоплення Слов’янська і Краматорська, своїх ключових завдань по півночі області», - зазначив очільник області.

Він також додав, що нині є напруження на Авдіївському напрямку, оскільки ворог продовжує спроби здійснити там прорив.

«Крім того, траса Бахмут-Лисичанськ під постійними обстрілами окупантів, втім, вона контролюється Збройними силами України. І також ворог намагається реалізувати свої плани по Луганському напрямку Сєвєродонецьк-Лисичанськ», - зазначив Кириленко.

Характеризуючи військову обстановку на Донеччині, він сказав, що минула доба пройшла доволі напружено, обстріли тривали і продовжуються по всієї лінії фронту.

«Від постійних обстрілів страждають міста Бахмут, Соледар та Слов’янськ, який перебуває вже третю добу під ракетними ударами. Під обстрілами з реактивних систем «Ураган» перебуває і Святогірська громада», - констатував керівник ОВА.

Він нагадав, що 7 осіб за добу загинуло на території області, ще 10 отримали поранення різного ступені важкості.

Як повідомлялося, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети не досягнуто.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-