Взаємодія благодійних фондів з органами влади та громадськими організаціями в умовах воєнного стану

Взаємодія благодійних фондів з органами влади та громадськими організаціями в умовах воєнного стану

Укрінформ
27 травня, 11:00  -  пресконференція на тему: “Діяльність та взаємодія благодійних фондів з органами влади та громадськими організаціями в умовах воєнного стану”.

Організатори: Благодійна організація «Благодійний Фонд «Об'єднання Іудейських Релігійних Організацій»; Рекламне Агентство Black Raven Agency.

Учасники: Михайло Заславський – засновник Благодійної організації «Благодійний Фонд «Об'єднання Іудейських Релігійних Організацій», модератор; Вячеслав Блок – директор Благодійної організації «Благодійний Фонд «Об'єднання Іудейських Релігійних Організацій»; Юлія Гуляева – співзасновниця кінно-спортивного клубу «ФАВОРИТ»; Хаїм Гендлін - волонтер при громаді центральної Синагоги Києва; Іслам Дабабсех – засновник медичного центру «I.D.Clinic»; Віктор Локшин - габілітований доктор, міжнародний експерт "ЕРА3МУС+".

Теми для обговорення: 

- Діяльність Благодійного Фонду з початку війни. Головні цілі та завдання.

- Реагування Фонду на запити про допомогу.

- Відмінність Фонду від інших благодійних організацій.

- Протидія псевдоволонтерству: як перевірити надійність організації та кому можна довіряти.

- Головні напрямки допомоги: постачання продуктів, ліків, продуктів харчування, спорядження та екіпірування для ЗСУ.

- Взаємодія з органами влади.

- Роль віри та взаємодія релігійних громад під час війни.

Довідково. Благодійна організація «Благодійний фонд «Об’єднання Іудейських Релігійних Організацій» постачає лікарські засоби, вироби медичного призначення, продукти харчування, бронежилети ЗСУ.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com 

Акредитація триватиме до 10:30 27 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Гуманітарна допомога має бути цільовою і просто в руки – голова БФ

Лише цільова допомога волонтерських і благодійних організацій здатна забезпечити всім необхідним тих, хто цього потребує.

Таку думку висловив засновник Благодійної організації «Благодійний фонд «Об'єднання іудейських релігійних організацій» Михайло Заславський під час пресконференції в Укрінформі «Діяльність та взаємодія благодійних фондів з органами влади та громадськими організаціями в умовах воєнного стану».

Заславський вважає, що допомога благодійних фондів і волонтерських організацій буде по-справжньому корисною, якщо формуватиметься за цільовим принципом, враховуючи конкретні потреби реципієнтів. Саме за таким принципом з перших днів війни працює очолюваний Заславським фонд.

«Ми спілкуємося з позиції цільової допомоги. Так, наприклад, підключається багато українських бізнесменів, які надають чимало продуктів харчування. Ми працюємо напряму з людьми, які готові допомагати, надсилаючи допомогу спрямованого змісту. Наприклад, ЗСУ постачаємо шкарпетки, труси, бритви, засоби гігієни, армійські пайки тощо. Це дає можливість серйозно забезпечити потреби», - сказав Заславський.

Крім того, на його думку, гуманітарна допомога має надаватися безпосередньо тим, хто її потребує. Це убезпечить від зловживань псевдоволонтерів.

«Коли є конкретний замовник, наприклад, комендатура Бучанського району чи Ірпінська ОТГ. Наприклад, ми робимо медичні аптечки для військових. Ми збираємо їх самотужки і стараємося, щоб вони йшли прямо в руки бійців. Ніякому командуванню ані бронежилети, ані аптечки, нічого іншого ми не передаємо. Ми віддаємо прямо в руки бійцям, які від’їжджають на схід країни, у гарячі точки. І ми це робимо чітко й спрямовано», - зазначив Заславський.

Основну діяльність Благодійний фонд «Об'єднання іудейських релігійних організацій» розгорнув у постраждалих від російських окупантів районах Київщини, а також на Житомирщині. З початку війни фонд доправив населенню, ЗСУ, територіальній обороні близько 280 тонн продуктів, медичних препаратів на 6 тис. людей. Також фонд надає відповідне обладнання ЗСУ, зокрема, бронежилети, тепловізори, каски тощо.

Як повідомляв Укрінформ, за даними заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, тільки за один тиждень травня в Україну завезли 29 тис. тонн гуманітарної допомоги; це - продукти харчування, одяг, ліки, товари військового призначення, меблі, автомобілі, генератори та тепловізори.

Із 24 лютого триває повномасштабне вторгнення рф в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, масовано обстрілюють житлові райони українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-