Оперативна ситуація на кордоні у Сумській та Чернігівській областях

Оперативна ситуація на кордоні у Сумській та Чернігівській областях

Укрінформ
18 травня, 13:30 - брифінг на тему: “Оперативна ситуація на кордоні у Сумській та Чернігівській областях”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Теми до обговорення:

Ситуація на кордоні у Сумській та Чернігівській областях.

Вихід на адміністративну межу в Харківській області. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:00 18 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Тривають збройні провокації з боку рф на ділянці кордону на Чернігівщині та Сумщині - ДПСУ

Війська рф продовжують здійснювати збройні провокації на ділянці кордону з Україною у Чернігівській та Сумській областях.

На цьому наголосив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ, присвяченому оперативній ситуації у цих областях.

«росія не полишає збройних провокацій на українсько-російській ділянці кордону на напрямках Чернігівської та Сумської областей. Тривають артилерійські обстріли, зокрема, об’єктів цивільної інфраструктури, розміщеної у прикордонні. Вогонь ведеться з території рф», - сказав Демченко.

Крім того, за його словами, прикордонники фіксують роботу диверсійно-розвідувальних груп ворога у цих двох прикордонних областях.

«Ми відмічаємо роботу диверсійно-розвідувальних груп, які, прикриваючись вогнем артилерії, намагаються зайти на територію України. Днями прикордонники в Сумській області змусили таку групу відійти за лінію кордону», - зауважив речник ДПСУ.

Як повідомлялося, армія російської федерації 16 травня обстріляла прикордонні населені пункти у Сумській та Чернігівській областях. Під прикриттям вогню на територію України намагалася зайти російська диверсійно-розвідувальна група.

Також 17 травня росіяни завдали ракетних ударів по військовому містечку Десна Чернігівської області, є загиблі та багато поранених.

З 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення в Україну. Агресор знищує об'єкти інфраструктури, масовано обстрілює житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Прикордонники відзначають тенденцію щодо повернення українців з-за кордону

Прикордонники фіксують стійку тенденцію щодо повернення з-за кордону українських тимчасових переселенців.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«З моменту початку (повномасштабної) війни 24 лютого державний кордон України перетнуло майже 7 млн осіб. З них на виїзд з України було оформлено 4 млн 600 тис., більшість - наші співвітчизники. За цей час на в’їзд в Україну прослідувало майже 2 млн українців, і станом на зараз загальний пасажиропотік за добу в обидва боки становить 80-85 тис. осіб. Ще тиждень-півтора тому цей показник коливався на рівні 70-80 тисяч за добу. Тобто, ми бачимо певне зростання», - наголосив Демченко.

Він зазначив, що починаючи з 10 травня прикордонники щодня фіксують перевагу в’їзду в Україну над виїздом, і це може свідчити, що українці починають повертатися додому.

«Можна зробити припущення, що українці починають повертатися додому, особливо ті, які ще від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну рятувалися, виїжджаючи за кордон. Раніше ми лише в окремі дні фіксували перевагу в'їзду над виїздом, і це було переважно перед якимись святами. Зараз це відбувається щодня», - зазначив речник ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні перевищила 8 млн, водночас 2,7 млн осіб повернулися додому.

З 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення в Україну. Агресор знищує об'єкти інфраструктури, масовано обстрілює житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-