Відновлення інфраструктури та робота пошти на деокупованих територіях

Відновлення інфраструктури та робота пошти на деокупованих територіях

Укрінформ
18 травня, 11:00  - брифінг на тему: “Відновлення інфраструктури та робота пошти на деокупованих територіях”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Ігор Смілянський - генеральний директор компанії «Укрпошта».

Теми до обговорення:

Виплата пенсій.

Правила поштових доставок

Новий тренд пошти  - марки.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:30 18 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали: 

Укрпошта доставила пенсії на тимчасово непідконтрольні території Запорізької області- Смілянський

АТ «Укрпошта» доставила пенсії в населені пункти Запорізької області, зокрема, й на тимчасово непідконтрольні території.

Про це поінформував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський під час брифінгу на тему: “Відновлення інфраструктури та робота пошти на деокупованих територіях” в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Сьогодні були доставлені пенсії на Запоріжчині, зокрема, й на тимчасово непідконтрольній території області. Те ж саме стосується й Херсонщини», - сказав Смілянський.

За його словами, наразі Укрпошта намагається стабілізувати та максимально наблизити роботу підприємства до норм мирного часу.

«Поставили за мету на тих територіх, де це можливо , до 1 червня повернути терміни доставки, що були до війни. З іншого боку продовжуємо дбати про наших громадян по обидва боки лінії фронту. Кожна людина в Україні має відчути, що держава про неї дбає. Це додатковий голос та ресурси для нашої перемоги в цій війні. Маємо зробити все, щоб ворог не міг сказати, що Україна забула про своїх громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях», - підкреслив Смілянський.

За словами очільника Укрпошти, підприємство працює за схемою: ЗСУ звільняє місто чи село, після цього заходять військово-цивільні адміністрації та ДСНС, які проводять розмінування, одразу після цього Укрпошта надсилає до населених пунктів свої пересувні вдділення, які можуть працювати за відсутності умов для роботи стаціонарних відділень.

«Ми одразу привозимо продукти харчування, пенсії, субсидії. Щоб люди відчули, що Україна повернулася. А далі ми працюємо над відновленням роботи стаціонарних відділень. Це іноді потребує різного часу - від кількох днів до тижнів. Наприклад, за такою схемою ми працювали в найбільш постраждалих містечках Київській області - Бучі, Ірпені, Іванкові», - розповів Смілянський.

Наразі Укрпошта розробляє подібний план по Харкову та Харківській області .

«Наше завдання - до 1 червня відновити роботу мережі Укрпошти в Харкові, де це можливо. А тільки-но завершиться розмінування і стане можливим безпечно доїхати автівкою, Укрпошта також прибуде у звільнені села Харківської області», - сказав Смілянський.

Як повідомлялося, загалом на пенсійні виплати в травні заплановано спрямувати 49,1 млрд грн. Із них: 37,6 млрд грн — на виплату пенсій пенсіонерам, які обслуговуються в банках; 11,5 млрд грн — на виплату пенсій пенсіонерам, які отримують пенсії через Укрпошту.

АТ “Укрпошта”, станом на 15 травня, доставлено 72,4% профінансованої суми.

Укрпошта у червні збереже тарифи на внутрішні поштові пересилання - Смілянський

Укрпошта планує розширити співпрацю з Укрзалізницею в рамках проєкту «Залізна пошта» (доставка залізницею), щоб за рахунок цього утримати тарифи на внутрішні поштові пересилання.

Про це сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський під час брифінгу на тему: “Відновлення інфраструктури та робота пошти на деокупованих територіях” в медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Ми запустили проєкт «Залізна пошта» в надзвичайно короткі строки - за 5 днів ще на початку війни. Думаю, скоро будемо святкувати мільйонну посилку, перевезену Укрзалізицею. Розуміємо, що потрібно максимально утримувати тарифи на доставку у звʼязку з підвищенням цін на паливо, щоб дати бізнесу можливість підняти голову. Тому плануємо у травні та червні утримувати внутрішні тарифи на доставку посилок від підвищення. Зокрема, будемо по максимуму перевозити по Україні Укрзалізницею та працювати над собівартістю», - наголосив Смілянський.

За його словами, сьогодні кількість внутрішніх та міжнародних пересилок в Україні постійно зростає.

«По Укрпошті можна відстежувати, як відроджується економіка, адже збільшення кількості посилок означає відродження бізнесу та логістики доставки товарів. Ми за квітень переслали більше міжнародних посилок в тонах, ніж за квартал до цього. Зростає також і кількість внутрішніх відправлень», - сказав гендиректор.

Водночас певну частину міжнародних пересилань складають нині відправлення українцям, які залишили Україну на початку війни, відзначив він.

«Дуже сподіваюся, що наш проєкт «Валізка з дому» перетвориться найближчим часом у проект «Валізку додому». Тобто, що посилки підуть у зворотньому напрямку. Тим не менш, дуже тішить, що при цьому збільшучюється також доходи наших підприємців, які продають та купують товари на міжнародних торгових майданчиках. Ми бачимо, що ці обсяги торгівлі також зростають», - відмітив Смілянський.

Він розповів, що з початку війни, Укрпошта майже всі міжнародні пересилання здійснювала через Польщу.

«Це було для нас основне логістичне вікно в Європу та світ, коли ми запустили літак з Варшави до Нью-Йорка, щоб переправляти поштові посилання. Зараз цей канал вже не справляється, тому додатково ми відкрили прямі вантажні перевезення з Києва на Берлін, Братиславу, Бухарест. З Бухареста, наприклад, наші посилки по всьому світу доставляють Турецькі авіалінії, поки наші аеропорти не працюють», - розповів Смілянський.

За його словами, у звʼязку зі збільшенням потоку поштових пересилань Укрпошта планує розширити логістичні та сортувальні потужності у Львові та Києві.

«Поступово, зі скороченням комендатського часу, ми відновлюватимемо нічне сортування та нічну доставку», - сказав Смілянський.

Як повідомляв Укрінформ, за березень та квітень 2022 року АТ "Укрпошта" доставило 926 тонн експортних відправлень, з яких понад 330 тонн - до Польщі.

Переважали соціальні посилки, тобто відправлення зі знижкою -70% , а вже з початку травня спостерігається збільшення комерційних відправлень, оскільки українські підприємці продають свої товари за кордон.

З 1 березня почали приймати міжнародні посилки від українських експортерів до всіх країн світу, крім росії та білорусі.

Позитивну тенденцію показує зростання посилок до США; їх обсяг збільшився у 2,5 раза, до 115 тонн за квітень порівняно з 45 тоннами за березень.

Українські марки продаватимуть на пʼяти різних майданчиках - Укрпошта

Українські марки будуть продаватися на пʼяти різних майданчиках, у тому числі, міжнародних.

Про це сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський під час брифінгу на тему: “Відновлення інфраструктури та робота пошти на деокупованих територіях” в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Сьогодні марка України стала ще одним символом нашої боротьби, відомим в усьому світі. Наступного тижня плануємо випустити другу марку із серії про корабель - «Рускій воєнний корабль - всьо», якраз до сороковин знищення відомого усім крейсера «Москва». Плануємо таким чином відсвяткувати цю подію. Марка випущена у кількості 5 млн примірників, думаю, вистачить усім», - сказав Смілянський.

За його словами, з огляду на попередні тактичні невдачі з продажем славнозвісної марки першого випуску, наступна продаватиметься на пʼяти різних майданчиках, у тому числі міжнародних.

Далі укрпошта працюватиме над випуском марки, присвяченій переможцю музичного конкурсу «Євробачення-2022» - українському гурту Kalush Orchestra.

«Тут є певні нюанси з авторським правом», - зазначив очільник Укрпошти.

Він додав, що до кінця цього тижня закінчується голосування про зміст наступної тематичної марки.

«Сьогодні вже більше 800 тис.голосів віддано загалом за пʼять варіантів - маркам «Героям - слава», присвяченій ЗСУ, «Москва палає», «Пес Патрон», «Червона калина» та «Добрий вечір, ми з України».

«Я впевнений, нова марка стане новим символом нашої боротьби і незламної волі. Далі плануємо марки, присвячені людям-героям війни та нашим містам-героям. Загалом планів багато. Розумуємо, що марка стала потужним символом, тому з обережністю ставимося до того, що на ній буде зображено», - резюмував Смілянський.

Як повідомлялося раніше, Укрпошта 12 квітня ввела в обіг першу українську поштову марку в умовах воєнного стану «Русскій воєнний корабль, іді…!». У конкурсі на дизайн марки, який було оголошено 1 березня, взяли участь майже 500 художників. Переможцем народного голосування став ескіз українського художника Бориса Гроха.

13 квітня українські військові поцілили у російський крейсер «Москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Згодом у росії підтвердили, що крейсер «Москва» затонув під час буксирування у порт.

Нині марка завойовує світ та служить засобом збору благодійної допомоги ЗСУ, акумулюючи мільйонні благодійні внески.

Зокрема, повідомлялося, що АТ «Укрпошта» разом з ДП «Prozorro.Продажі» проведуть низку благодійних аукціонів з продажу марок та конвертів «Русскій воєнний корабль, іді … !».

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-