Поточна ситуація на фронті

Поточна ситуація на фронті

Укрінформ
17 травня, 14:30  -  брифінг на тему: «Поточна ситуація на фронті»

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ганна Маляр -  заступниця міністра оборони України; Сергій Собко - начальник штабу  ТрО ЗСУ.

Тема до обговорення:

Роль ТрО в обороні країни під час другої фази війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 17 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Операція з евакуації оборонців Маріуполя була єдиною можливою формулою порятунку - Маляр

Операція з евакуації українських захисників з заводу «Азовсталь» була єдиною можливою формулою їх порятунку.

Про це сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Військова деблокада, на жаль, неможлива в цій ситуації. Іншої формули порятунку, ніж та, яка використовується зараз, не може бути. Це був єдиний вихід", - сказала Маляр.

Вона зазначила, що оборонці Маріуполя повністю виконали своє бойове завдання.

За її словами, завдяки обороні міста не було допущено перекидання противником близько 20 тис. особового складу в інші регіони України, і таким чином противнику не вдалося швидко захопити Запоріжжя, створити умови для оточення Об'єднаних сил. Оборона Маріуполя, наголосила Маляр, дала критично важливий час для створення оборонних рубежів, формування резерву та інших воєнних операцій.

Як повідомлялося, 16 травня з «Азовсталі» до медичного закладу в Новоазовську евакуйовано 53 важкопоранених бійця для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку. Для подальшого повернення їх додому буде здійснено процедуру обміну. Щодо оборонців, які все ще залишаються на території «Азовсталі», Україна проводить заходи з порятунку.

Із 32 бригад територіальної оборони 25 беруть участь у бойових діях на фронті

Із 32 бригад територіальної оборони вже близько 25 бригад в повному складі або частково беруть участь у бойових діях.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив начальник штабу Територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко.

"Воїни підрозділів територіальної оборони практично з першого дня повномасштабної агресії росії ведуть активну участь у бойових діях проти ворога. Сьогодні з 32 бригад територіальної оборони вже близько 25 бригад в повному складі або частково беруть участь у бойових діях. Бійці тероборони відіграли важливу роль в обороні і звільнені Київської, Чернігівської, Сумської областей, в обороні Маріуполя. Бійці Харківської тероборони після оборонних дій беруть участь в контрнаступальних операціях і вже вийшли на одну з ділянок нашого державного кордону”, - сказав Собко.

Говорячи про питання можливості залучення сил територіальної оборони виконувати бойові завдання в районі бойових дій, він зазначив, що згідно з законом України про національний спротив, у випадку прийняття відповідного рішення Головнокомандувачем ЗСУ, підрозділи ТрО можуть залучатися до таких завдань.

“Сили територіальної оборони є складовою Збройних сил України разом з іншими родами військ, підпорядковуються Головнокомандувачу ЗСУ і виконують його накази. У значної кількості громадян нашої країни є уява, що сили тероборони мають виконувати виключно завдання оборони своїх регіонів. Але це хибна думка, адже закон України про національний спротив чітко визначає, що у випадку прийняття відповідного рішення Головнокомандувачем ЗСУ підрозділи та частини сил тероборони можуть залучатися до виконання завдань територіальної оборони та бойових завдань по всій території України.

У нас одна війна на всіх. Україна також одна на всіх. І Перемога буде одна на всіх!”, - наголосив Собко.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

За квітень перераховано 51,5 млрд грн на виплати військовослужбовцям – Маляр

Міністерство оборони перерахувало за квітень 51,5 мільярдів гривень на виплати українським військовослужбовцям.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Міноборони на підставі відповідних заявок від Збройних сил на отримання коштів перерахувало за квітень 51,5 мільярдів. Орієнтовно до 20 травня військові частини мають зарахувати ці кошти військовослужбовцям", - сказала Маляр.

Вона підкреслила, що грошові виплати у сфері оборони здійснюються у поточному місяці за попередній.

Також Маляр зазначила, що з 9 по 16 травня за контрактами Міноборони до ЗСУ поставлено: більше 23 тисяч одиниць бронежилетів, більше 21 тис. шоломів, більше 19 тис. комплектів форменого одягу, більше 6 тис. пар взуття. Також сьогодні очікується надходження ще від 5 до 7 тис. бронежилетів.

За її словами, закуповуються не тільки готові бронежилети, а й окремо пластини й жилети, щоб максимально ефективно й швидко забезпечити індивідуальним захистом військових

"На жаль, російська армія намагається знищити наші запаси. І наші логістичні об'єкти піддаються, в тому числі, ракетним обстрілам, тому нами вживаються заходи щодо убезпечення ресурсів", - сказала Маляр.

Вона зауважила, що за останній місяць до Медичних сил ЗСУ надійшло шість броньованих автомобілів для транспортування поранених військовослужбовців. За її словами, ці автомобілі розподілені у військові частини Десантно-штурмових військ та Сухопутних військ.

Крім того, у Медсил ЗСУ функціонує школа тактичної медицини, і вже скоро близько 200 бойових медиків будуть готові укомплектувати бойові військові частини.

Як повідомлялося, за даними Міноборони, військовослужбовцю, який бере безпосередню участь у бойових діях, на день держава сплачує 3 тисячі гривень. Небойовий день оплачується у розмірі одна тисяча грн.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-