Спеціальний брифінг офіційних представників Сил оборони України

Спеціальний брифінг офіційних представників Сил оборони України

Укрінформ
11 травня, 12:00 -  спеціальний брифінг офіційних представників Сил оборони України.

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікери: Ганна Маляр - заступник міністра оборони України;  Олексій Громов - бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України; Олексій Надточий - начальник оперативного управління штабу Головного управління Національної гвардії України; Леонід Баран - директор департаменту охорони державного кордону АДПСУ; Олексій Сергєєв -  начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України.

Теми до обговорення:

Проміжні підсумки першої фази війни та основні завдання поточного етапу відсічі повномасштабної збройної агресії рф проти України.

Оборона Маріуполя.

Актуальні питання щодо російського вторгнення.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:30 11 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали: 

ЗСУ зірвали плани противника із захоплення Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова і Сум – Генштаб 

Збройні сили України зірвали плани противника щодо захоплення Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова і Сум.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Нами завчасно було проведено кризове планування застосування Збройних сил України разом з іншими складовими Сил оборони. Окрім того, було проведено заходи з поповнення військ ракетами, боєприпасами, матеріально-технічними засобами, військово-технічним майном. Проведено додаткове розгортання під виглядом навчань на загрозливих напрямках нових угруповань військ, залучення відповідних сил і засобів ЗСУ та інших складових сил і засобів для оборони Києва. Створення відповідної системи управління. Здійснено перегрупування сил і засобів протиповітряної авіації, а також проведено завчасно за добу до початку збройної агресії перебазування нашої авіації на польові аеродроми. Завдяки проведеним заходам і мобілізації всього українського народу ми зірвали плани противника щодо блискавичного блокування Києва, захоплення Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова, Сум, змусили противника відмовитись від своїх агресивних планів, зосередити сили на одному з напрямків», - повідомив Громов.

За його словами, на цей час найінтенсивніші бойові дії відбуваються на Лиманському напрямку на Донеччині.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

На Харківщині ЗСУ поступово відтісняють ворога з населених пунктів – Генштаб 

Збройні сили України поступово наступають на Харківщині і відтісняють ворога з населених пунктів.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«В районі Харкова противник після невдалої спроби здійснити оточення міста перейшов до оборони. Зазнавши невдачі на Ізюмському напрямку, ворог перейшов до оборони і наразі веде стримуючі дії, а також перекидає свої сили на Луганський напрямок. Внаслідок наших активних дій щодо звільнення окупованих територій на Херсонському і Мелітопольському напрямках противник перейшов до оборони і наразі веде стримуючі дії», - розповів Громов.

Він також відзначив, що Збройні сили України переходять у контрнаступ та відтісняють російських загарбників в бік кордону.

«Ми маємо успіх на Харківському напрямку, де поступово відтісняємо противника та звільняємо наші населені пункти», - зазначив бригадний генерал.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

У Чорноморській зоні залишається загроза висадки ворожого десанту – Генштаб

Загроза проведення противником морської десантної операції в Чорноморській операційній зоні наразі залишається.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Зберігається загроза проведення противником морської десантної операції в Чорноморській операційній зоні. В акваторії Чорного, Азовського морів продовжують перебувати бойові кораблі та підводні човни противника, які здійснюють підтримку його наземних угруповань військ, що діють на Приморському напрямку, а також наносять удари високоточною зброєю по об’єктах вглибині на території нашої держави», - заявив Громов.

Він також зазначив, що противник не припиняє наносити авіаційні та ракетні удари морського та повітряного базування, в тому числі із застосуванням літаків дальньої авіації, по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури, промисловості, транспортних мережах. Останнім часом, додав Громов, спостерігається збільшення ударів по об’єктах залізниці. Ворог намагається зірвати нарощування складу ЗСУ та логістику наших угруповань, що діють на сході України, наголосив бригадний генерал.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий спротив російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

Ворог не планує зупинятися на кордонах Луганської та Донецької областей, він хоче піти далі – Громов 

Ворог не планує зупинятися на кордонах Луганської та Донецької областей, він хоче піти далі.

Про це сказав бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Втрати противника на даний час з початку так званої спеціальної операції вже складають близько 20% особового складу та до 60% основних видів озброєння та військової техніки. Але навіть досягнення противником декларованої мети другого етапу так званої спеціальної операції – це окупація Донецької та Луганської областей в їх адміністративних кордонах – найбільш ймовірно не задовільнить амбіції противника, а лише створить умови для розширення агресії», - наголосив Громов.

Він запевнив, що попри всі труднощі, ЗСУ достойно виконують завдання з оборони держави та свій конституційний обов’язок.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

ДПСУ: Відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км, дві третини з яких - кордон з рф 

Україна відновила контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км, дві третини з яких - кордон з рф.

Про це сказав директор департаменту охорони державного кордону АДПСУ Леонід Баран на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Державна прикордонна служба в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей в рамках відновлення контролю за кордоном вийшла на ділянки відповідальності. Загалом відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю майже 1200 км, дві третини з яких – це кордон з росією», - повідомив Баран.

Водночас, за його словами, небезпека залишається, тому класичної охорони кордону, яка була до агресії, не відбувається. Зараз тривають заходи з детальної перевірки місцевості в прикордонні, облаштовуються опорні пункти, спостережні та контрольні пости, інші місця для несення служби.

Серед головних небезпек представник ДПСУ назвав можливість замінованості місцевості, робота ДРГ та обстріли з суміжної території.

«Зокрема, за останні дні зростає кількість обстрілів території України, місць несення служби прикордонників і не лише з артилерії, а й авіації з території рф», - повідомив Баран.

Він також повідомив, що наразі запроваджуються додаткові режимні обмеження. Вони введені на Сумщині, Чернігівщині та в межах Київської області. Зокрема, до закінчення воєнного стану в контрольованих прикордонних районах заборонено будь-яке пересування цивільних осіб в смузі місцевості, що безпосередньо прилягає до державного кордону.

Як повідомляв Укрінформ, у прикордонних районах Чернігівської області запроваджені додаткові тимчасові режимні обмеження.

Зокрема, у межах Корюківського, Чернігівського, Новгород-Сіверського контрольованих прикордонних районів заборонено будь-яке пересування цивільних у смузі місцевості вздовж державного кордону завширшки 1 км, окрім територій населених пунктів, які прилягають до кордону.

Не виключається, що ворог може використовувати білорусь і Придністров’я для дестабілізації ситуації - представник ДПСУ 

У Державній прикордонній службі України не виключають, що росія може використовувати білорусь і Придністров’я для дестабілізації ситуації.

Про це сказав директор департаменту охорони державного кордону АДПСУ Леонід Баран на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Напруженою залишається ситуація на кордоні з Молдовою, передусім на придністровському сегменті. Не виключається, що як і територію білорусі, так і цей сегмент ворог може використовувати як напрямок для подальшої ескалації. Однак і на кордоні з білоруссю, і на напрямку з Придністров’ям разом з усіма силами оборони України нами вживаються всі необхідні заходи для посилення цих ділянок та враховується вся інформація, що може вплинути на захист державного кордону», - зазначив Баран.

Він уточнив, що на кордоні з білоруссю суттєвих змін в обстановці на сьогодні немає. Підрозділи зс білорусі продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянок кордону з Україною. Водночас, враховуючи інформацію про можливе наближення ССО білорусі до українського кордону, ці дані враховуються і, відповідно, вживаються необхідні заходи реагування, запевнив директор департаменту.

Також Баран поінформував, що усі без винятку пункти пропуску на Придністровському сегменті кордону з Молдовою, кордону з білоруссю та росією були закриті. В них українські прикордонники не здійснюють жодних заходів з оформлення пропуску громадян.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня на Сумщині росіяни обстріляли дві громади ракетами повітря-земля. Поранень зазнав прикордонник.

Кордон України намагалися незаконно перетнути 3300 осіб, які ухиляються від мобілізації - ДПСУ

Аби уникнути мобілізації державний кордон України незаконно намагалися перетнути майже 3300 осіб.

Про це сказав директор департаменту охорони державного кордону АДПСУ Леонід Баран на пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Продовжують мати місце випадки порушення державного кордону поза пунктами пропуску тими громадянами України, які мають на меті уникнути мобілізації, є військовозобов’язаними. На сьогодні - це майже 3300 осіб, дві третини з яких затримані поза пунктами пропуску», - повідомив представник Держприкордонслужби.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов 2 травня заявив, що наразі наступного етапу мобілізації не буде, бійців достатньо.

Під час бойових дій військовослужбовцям платять 3 тис. грн на добу – Міноборони

Військовослужбовцю, який бере безпосередню участь у бойових діях, за добу держава виплачує 3 тисячі гривень. Небойовий день оплачується у розмірі 1 тис. грн.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«З початку війни, з 24 лютого, було збільшено грошове забезпечення для всіх військовослужбовців на 30 тис. грн на місяць у випадку, якщо немає боїв. І з розрахунку 100 тисяч за місяць військовослужбовцю, який безпосередньо бере участь у боях. Якщо поділити на дні, тут іде розрахунок, що небойовий день, але під час війни, для військовослужбовців – це тисяча гривень. Якщо ми говоримо про день, коли йдуть бої, то це 3 тисячі гривень на день», - поінформувала Маляр.

Вона пояснила, що дані про кількість бойових днів конкретного військовослужбовця отримуються від підрозділів ЗСУ. Міністерство оборони перераховує ці гроші на війська і вони безпосередньо розраховуються з військовослужбовцями.

«Станом на 10 травня міністерство перерахувало 34,5 млрд грн, і це грошове забезпечення і доплати з розрахунку 30 тисяч грн на місяць. Далі ми плануємо вже до 20 травня сплатити ще 34 млрд грн на війська, і це вже будуть виплати бойові й інші виплати», - повідомила заступниця міністра.

Маляр також наголосила, що непорозуміння щодо оплати військовослужбовцям, які фіксувались у перший місяць війни, були ретельно вивчені та вирішені. Їх причиною були неналежне оформлення документів або проблеми з підрахунком та доказами.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять спротив ворогу та завдають йому великих втрат.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-