Підсумки роботи правоохоронних органів 8-9 травня

Підсумки роботи правоохоронних органів 8-9 травня

Укрінформ
10 травня, 12:30  -  брифінг на тему: «Підсумки роботи правоохоронних органів 8-9 травня».

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікер: Олена Матвєєва - речник Міністерства внутрішніх справ України.

Тема до обговорення:

Проведення окупантами «парадів перемоги» на ТОТ.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 12:00 10 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

З нагоди дня примирення 8 травня в Україні відбулося 223 заходи - МВС

З нагоди дня примирення 8 травня в Україні відбулося 223 заходи, охорону яких здійснювали підрозділи Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомила під час пресконференції у Медіацентрі Україна – Укрінформ речник відомства Олена Матвєєва.

“8 травня на території 19 регіонів держави, окрім Вінницької, Донецької, Закарпатської, Луганської, Харківської та Херсонської областей, відбулося 223 заходи, участь у яких узяли понад 4,7 тис. громадян”, - сказала вона.

За словами Матвєєвої, публічну безпеку і порядок під час зазначених заходів забезпечували 3,9 тис. поліцейських, 500 військовослужбовців Національної гвардії України і 2 тис. співробітників ДСНС.

Водночас на День перемоги 9 травня на території чотирьох регіонів держави - у Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській та Хмельницькій областях - відбулося 13 заходів за участю 70 громадян. У цей день публічну безпеку і порядок забезпечували майже 3,8 тис. правоохоронців, зокрема, 3,5 тис. поліцейських і 300 військовослужбовців Національної гвардії.

За фактом проведення на окупованих територіях “парадів перемоги” із забороненою символікою поліція порушила справи

Національна поліція порушила кримінальні справи за фактом проведення на окупованих територіях “парадів перемоги” із забороненою символікою.

Про це повідомила під час пресконференції у Медіацентр Україна – Укрінформ речник Міністерства внутрішніх справ Олена Матвєєва.

“Окупанти організували проведення низки акцій у містах Бердянськ, Енергодар, Мелітополь Запорізької області, Херсон, Нова Каховка та Скадовськ Херсонської області.

Проведення таких акцій з використанням забороненої символіки є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму і є порушенням закону України. Відомомості про що було внесено до ЄРДР”, - сказала вона.

Речник відомства зауважила, що особливо цинічним виглядав так званий парад ту Маріуполі, за участю Дениса Пушиліна, ватажка псевдореспубліки «днр».

“Доки весь цивілізований світ згадував жертв війни, росія буквально танцювала на кістках у Маріуполі. 9 травня для росії не день перемоги, а день величезної ганьби”, - зазначила Матвєєва.

Вона нагадала, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже понад два місяці. Дії російських військових спричинили масштабну гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Окупанти розбомбили житлові квартали міста та цивільну інфраструктуру і блокують гуманітарну допомогу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-