Порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях

Порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях

Укрінформ
10 травня, 11:30 -  брифінг на тему: «Порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях».

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікер: Дмитро Лубінець -   голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Теми до обговорення:

Робота Комітету на міжнародній арені.

Ситуація в окупованій Волновасі.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 10 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Це не просто війна, це геноцид українського народу - Лубінець

Все, що відбувається зараз, треба називати не просто війною, а геноцидом українського народу.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець заявив під час брифінгу «Порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях» в Медіацентрі Україна—Укрінформ.

«З активізацією воєнних дій росії проти України, наш комітет визначив кілька пріоритетів: фіксація порушень прав людини на зайнятих ворогом територіях, міжнародна діяльність, гуманітарна допомога окупованим територіям, до якої долучилися депутати – члени комітету. Ми створили робочу групу, яку очолив Тарас Тарасенко. Ця група займається збиранням інформації щодо порушень прав людини, військових злочинів, злочинів проти людяності. Фіксуємо і намагаємось передавати цю інформацію колегам з інших парламентів світу", - сказав Лубінець.

За його словами, комітет ініціював звернення до всіх парламентів світу та до ООН про те, що все, що зараз відбувається, треба називати не просто війною, а геноцидом українського народу. "Після цього була прийнята відповідна Постанова Верховної Ради України, такі ж постанови прийняли інші парламенти. Ми ініціювали звернення щодо процедури з вилучення росії з Радбезу ООН», – додав Лубінець.

Також він відзначив, що комітет щоденно фіксує злочини та порушення прав людини на тимчасово окупованих росією територіях.

Понад 11 мільйонів українців стали вимушеними переселенцями: сім мільйонів виїхали у безпечні області України, а чотири мільйони виїхали за кордон.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-