Порушення прав людини на окупованих територіях

Порушення прав людини на окупованих територіях

Укрінформ
9 травня, 15:00 - брифінг на тему: «Порушення прав людини на окупованих територіях».

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікер: Людмила Денисова - Уповноважена Верховної Ради України з прав людини.

Теми до обговорення:

Звільнення полонених.

Незаконна мобілізація в ТОТ та Криму.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:30 9 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали: 

Через фільтраційні табори окупантів пройшло і депортовано майже 1,2 млн українських громадян – Денисова

Через фільтраційні табори на тимчасово окупованих територіях пройшли вже понад 1 185 тисяч українських громадян, їх насильницьки депортували до рф.

Про це розповіла Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денисова на брифінгу в Укрінформі «Порушення прав людини на окупованих територіях».

«Велика кількість наших громадян, це стосується, зокрема, Маріуполя, звозяться до фільтраційних таборів, які розташовані на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей. У деяких з них перебуває понад 20 тисяч наших громадян. Тих, хто не пройшов фільтрацію, вивозять до рф на примусову депортацію», - сказала Денисова.

Вона показала фото трьох довідок, які повинні отримати українські громадяни у російських фільтраційних таборах, і які має у своєму розпорядження Офіс Омбудсмена України.

«Три довідки потрібні для того, щоб людина могла пересуватися окупованими територіями. Перша – про те, що людина пройшла фільтрацію. Друга – щоб пересуватися містом, де розташовано фільтраційний табір. Третя – щоб мати можливість виїхати за місто», – розповіла Денисова.

За її словами, «неблагонадійних» українців окупанти піддають незаконній примусовій депортації на територію рф.

«Тих, хто не пройшли фільтрацію, якщо, на думку фсб, були дуже підозрілими, бо проти так званої російської спецоперації на території України, вивозять на територію рф. Таких на сьогодні вже понад 1 185 тисяч, і серед них понад 200 тисяч дітей, - зазначила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники заборонили жителям Маріуполя пересуватися зруйнованим містом та у межах захопленої частини Донецької області без так званої фільтрації. Це є військовим злочином і порушенням прав людини в Україні з боку рф.

Із 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено військовий стан і загальну мобілізацію.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-