Підтримка ВООЗ для України в умовах війни

Підтримка ВООЗ для України в умовах війни

Укрінформ
7 травня, 19:30 - брифінг на тему: «Підтримка ВООЗ для України в умовах війни».

Організатори: Медіа Центр Україна - Укрінформ.

Спікери: Тедрос Адханом Гебреєсус - генеральний директор ВООЗ; Віктор Ляшко - міністр охорони здоров'я України; Ярно Хабіхт - представник ВООЗ та глава Бюро ВООЗ в Україні. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 18:30 7 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Україна закликає ВООЗ взяти під контроль лікування військовополонених у росії

Міністерство охорони здоров'я закликає Всесвітню організацію охорони здоров'я об’єднатися з іншим гуманітарними місіями та забезпечити контроль за належним наданням росією медичної допомоги військовополоненим українцям.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"У мене прохання до ВООЗ сьогодні проявити лідерство, об'єднатися з Червоним Хрестом, об’єднатися з "Лікарями без кордонів" і забезпечити належний рівень або контроль за наданням належної медичної допомоги військовополоненим українцям. На жаль, українським медикам дозволи російські окупанти не дають. Тому саме міжнародні організації мають стати тим драйвером і врятувати тих українців, які нічого не вимагають, а просто роблять те, що повинен зробити кожен з українців — захистити свою державу, захистити свої родини", - сказав Ляшко.

Читайте також: рф утримує полонених українських військових у в’язницях Ростовської області

Міністр додав, що генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус мав можливість ознайомитися з наслідками дій російської армії в містах та на територіях України - обстріли житлових кварталів, руйнація та знищення лікарень - і наголосив, що зараз Україна потребує гуманітарної допомоги.

"Україна потребує гуманітарної допомоги сьогодні від міжнародних партнерів, вона повинна бути направлена як на підтримку медичної сфери медичними виробами, так і медикаментами, медичним обладнанням, щоб ми давали належну відповідь на ті виклики, які принесла в Україну війна, повномасштабне російське вторгнення", - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус у суботу, 7 травня, перебуває з візитом в Україні.

В Україні з початку війни загинули 10 лікарів, знищені понад 40 медзакладів

Від початку війни в Україні загинуло 10 лікарів, знищено 40 лікарень, у 500 пошкоджених медзакладах немає можливості надавати медичну допомогу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Україна - вільна демократична держава, яка бореться і захищає свою свободу. На жаль, ми захищаємо її, втрачаючи життя наших громадян, в тому числі і медичних працівників. З початку війни загинуло 10 моїх колег, більше 40 поранено. Зруйновано більше 40 лікарень, які вже не підлягають відновленню. Близько 500 лікарень пошкоджено, в них не можна надавати медичну допомогу. Все це порушує девіз ВООЗ: "Здоров'я для всіх"», - сказав Ляшко.

Він наголосив, що Україна наразі не може забезпечити надання меддопомоги на тимчасово захоплених територіях чи у зонах бойових дій.

"Там небезпечно для всіх українців через те, що рф порушує всі конвенції та міжнародне право, використовує заборонену зброю, яка призводить до руйнувань", - підкреслив Ляшко.

Читайте також: Брюссель готовий долучитися до відновлення медичної інфраструктури України - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я України закликав ВООЗ об'єднатися з іншими гуманітарними місіями в питанні забезпечення контролю за наданням медичної допомоги українським громадянам, які перебувають у російському полоні.

У ВООЗ підтвердили 200 нападів на медзаклади в Україні і закликали рф припинити війну

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус підтвердив 200 нападів на систему охорони здоровʼя в Україні з початку війни і закликав росію "надати найнеобхідніші ліки – мир".

На цьому він зауважив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«ВООЗ вже підтвердила 200 нападів на систему охорони здоровʼя в Україні з початку війни. Ці напади мають зупинитися. Система охорони здоровʼя ніколи не повинна бути ціллю», - сказав Гебреїсус.

Директор ВООЗ також зазначив, що під час візиту до України зустрівся з Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем, першою заступницею глави МЗС Еміне Джапаровою та обговорив з Міністерством охорони здоров’я забезпечення допомоги у зонах конфлікту.

Крім того, Гебреїсус поінформував про діяльність організації в Україні: з початку вторгнення нашій країні надали медичне приладдя для хірургій, ліки, 15 дизельних генераторів.

«ВООЗ передасть завтра 20 швидких. ВООЗ також підтримувала чи координувала понад 50 бригад екстреної медичної допомоги в Україні та сусідніх країнах, які приймають біженців», - зазначив директор ВООЗ.

Він додав, що за останні місяці організація тренувала тисячі українських медиків та організувала 3 центри здоров’я на заході України для підтримки медичної евакуації.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я України закликав ВООЗ об'єднатися з іншими гуманітарними місіями в питанні забезпечення контролю за наданням медичної допомоги українським громадянам, які перебувають у російському полоні.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-