Презентація нового розслідування Amnesty International

Презентація нового розслідування Amnesty International

Укрінформ
6 травня, 11:30 -  пресконференція на тему: «Російські війська повинні постати перед судом за воєнні злочини в Київській області – нове розслідування Amnesty International».

Організатор: Amnesty International.

Спікерки: Аньєс Калламар - генеральна секретарка Amnesty International; Оксана Покальчук - директорка Amnesty International Україна; Донателла Ровера - старша радниця Департаменту реагування на кризи Amnesty International.

Коротко. Спікерки  представлять  результати останнього дослідження «Він не повернеться: воєнні злочини у північно-західних районах Київської області, документування воєнних злочинів, скоєних російськими збройними силами в Україні».

Після ґрунтовних розслідувань і опитувань на місцях в Київській області протягом останніх тижнів, а також аналізу речових доказів Amnesty International задокументувала незаконні авіаудари по Бородянці і позасудові страти в інших містах і селах, включно з Бучою, Андріївкою, Здвижівкою і Ворзелем.

Делегація Amnesty International на чолі з Генеральною секретаркою Аньєс Калламар протягом останніх днів відвідала Київщину, спілкувалася із постраждалими та сім'ями жертв, а також зустрічалася з високопоставленими українськими чиновниками та чиновницями.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: k.mitieva@amnesty.org.ua  або +380993281713

Акредитація триватиме до 11:0 6 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали: 

Покарання мають понести всі, хто скоїв в Україні воєнні злочини, і їхнє командування – генсек АI

Покарання за скоєні на території Україні під час російського вторгнення воєнні злочини мають понести всі, хто їх учинив, а також їхнє командування.

Про це на пресконференції в медіацентрі Україна – Укрінформ заявила генеральний секретар Amnesty International Аньєс Калламар.

"Злочини, які ми бачили в Україні під час російського вторгнення – руйнування, бомбардування, вбивства – цьому немає пояснення і розуміння. Ми говоримо, що верховенство права у світі має перемогти. Жертви мають право на правду і на справедливість. А всі, хто скоїв воєнні злочини, мають понести покарання, у тому числі їхнє командування", – наголосила Калламар.

Як зазначалося, представники Amnesty International відвідали Бучу, Ірпінь, Бородянку та інші постраждалі населені пункти.

"Ми бачили у Бородянці розбомблений будинок, у якому внаслідок повітряного удару загинуло близько 40 мирних жителів. Люди вважали, що вдома вони захищені і немає причин їх убивати. Виникає питання: чому росіяни били по цих будинках? Ці удари були безпричинними. Це – воєнний злочин", – заявила Донателла Ровера, старша радниця департаменту реагування на кризи AІ.

Як повідомлялося, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що слідча група завершила огляд і фіксування воєнних злочинів в Ірпені, оголошено першу підозру за вбивство цивільних людей та ще 10 - за катування і мародерство.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-