Відновлення роботи Києва

Відновлення роботи Києва

Укрінформ
5 травня, 11:30 - брифінг на тему: «Відновлення роботи Києва: транспорт, бюджет міста та відновлення житлового фонду»

Організатори: Медіа Центр Україна - Укрінформ.

Спікер: Микола Поворозник -  перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Теми до обговорення:

Відновлення роботи Києва: транспорт, медичні та навчальні заклади.

Бюджет міста в умовах воєнного стану.

Пошкодження та відновлення житлового фонду.

Заходи безпеки у столиці 8 та 9 травня.

Формат заходу – офлайн (Зала 1)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 5 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

У Києві через обстріли пошкоджені понад 200 житлових будинків та 70 об'єктів міської інфраструктури - Поворозник

У Києві через ворожі обстріли пошкоджені понад 200 житлових будинків та 70 об'єктів міської інфраструктури.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"У столиці через обстріли пошкоджено понад 200 житлових будинків. Також руйнувань зазнали 30 садочків, 46 шкіл та понад 70 об'єктів міської інфраструктури. На сьогодні ми закінчуємо їхнє обстеження, зараз розробляються відповідні кошториси для того, щоб визначитися з об'ємом та врахувати вартість цих пошкоджень для їхнього відновлення", - сказав Поворозник.

За його словами, у планах міста до кінця року ці роботи завершити. "Включаються ті будинки, які постраждали найбільше. Є сьогодні діалог з урядом про виділення коштів з державного бюджету. Місто також не залишиться осторонь, виділить кошти з міського бюджету. Ми також сподіваємося на меценатів, щоб цю роботу зробити в цьому році оперативно і якісно", - додав він.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

У Києві планують відновити плату за проїзд у громадському транспорті - Поворозник

Київська міська рада на засіданні планує прийняти рішення про відновлення оплати за проїзд у громадському транспорті.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"Що стосується платного проїзду, ми його зробили безкоштовним на період практично евакуації і роботи міста в обмеженому режимі. Сьогодні йде мова, і це питання буде розглядатися на черговій сесії Київської міської ради, про те, що відновити сплату за проїзд у громадському транспорті, через те, що збільшується кількість цього громадського транспорту, люди виходять на роботу і вони також потребують заробітної платні і відповідно сам транспорт потребує розхідних матеріалів, у тому числі і пального, потрібно сплачувати за електрику", - розповів Поворозник.

Як повідомлялося, з першого дня повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну 24 лютого комунальний громадський транспорт почав працювати безоплатно.

Школи Києва завершать навчання дистанційно, розглядається можливість відкриття дитсадків

Навчальний рік у школах Києва завершиться дистанційно. Водночас міська влада розглядає можливість відкриття окремих дитячих садків.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"Освітні послуги для школярів надаються дистанційно. Є відповідні нормативні документи Міністерства освіти і науки, які говорять про те, що ми цей навчальний рік закінчимо вже в режимі онлайн", - сказав Поворозник.

Також за його словами, міська влада розглядає можливість відкриття дитячих садків.

"Садочки в місті Києві готуються до відновлення роботи з урахуванням військового стану. Ми розглядаємо можливість відкривати чергові садочки по місту для того, щоб можна було дати батькам, які працюють, можливість працювати. Але я зауважу, що це питання поки що дискусійне, тому що потрібно відповідати в першу чергу правилам безпеки, збираючи дітей в одне місце", - сказав Поворозник.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки України рекомендує закладам загальної середньої освіти самостійно визначити день завершення освітнього процесу в цьому навчальному році, а також забезпечити виконання освітніх і навчальних програм через ущільнення матеріалу.

У Києві наразі не підвищуватимуть проїзд у громадському транспорті - Поворозник

У Києві наразі не планують підвищувати тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"Місто поки що не приймало рішення по підняттю тарифів. Я нагадаю, міським головою було прийнято рішення в кінці минулого року про те, що до кінця опалювального сезону ніяких рішень по підняття тарифів підніматися не буде. З початком війни ми не будемо повертатися до цього питання. Тарифи на проїзд залишаються старі, ті, які були", - сказав Поворозник.

Водночас, за його словами, не можливо повністю відмовитися від планів щодо підвищення тарифів.

"Ми в один момент зіштовхнемся з вибором, або зупинити громадський транспорт, або піднімати ціну на проїзд в цьому громадському транспорті", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві планують відновити плату за проїзд у громадському транспорті.

Раніше повідомлялося, що влада Києва планувала з 1 січня 2022 року підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-