Відключення Херсона від українських комунікацій

Відключення Херсона від українських комунікацій

Укрінформ
4 травня, 10:30 - брифінг на тему: «Відключення Херсона від українських комунікацій»

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Щиголь - голова Держспецзв’язку. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) - онлайн (Zoom).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  онлайн через ZOOM.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:00 4 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

На сьогодні весь мобільний зв'язок на Херсонщині подається з України - Держспецзв'язок

На сьогодні весь мобільний зв'язок на Херсонщині подається з України.

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день усі мобільні оператори, мобільний зв'язок, який працює у Херсоні та області, поданий з України та транслюється через українські канали", - сказав Щиголь.

Він зауважив, що є факти співпраці місцевих провайдерів із загарбниками, переспрямовуючи трафік на Крим. "Це є порушення міжнародного законодавства, і ми будемо вживати усіх заходів для припинення цієї діяльності російської федерації", - прокоментував Щиголь.

Як повідомлялося, у Херсонській та частині Запорізької областей російські загарбники відключили зв’язок та інтернет. Станом на 3 травня у Херсоні частково відновлювався мобільний зв'язок, щодо Інтернету — пошкоджено точку в зоні бойових дій.

Російських хакерів найбільше цікавить логістика, транспорт, енергетика - Держспецзв'язку

Хакерські атаки росії спрямовані на всі державні органи, однак найбільше загарбників цікавлять логістика, транспорт та енергетика.

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Практично на всі державні органи, але найбільше окупантів цікавить логістика, транспорт, енергетика - те, що забезпечує цивільну інфраструктуру і життєдіяльність нашої держави", - сказав Щиголь.

Він підкреслив, що хакерські атаки спрямовані на нанесення якомога більшої шкоди населенню.

Як повідомлялося, згідно з даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України за два місяці на Україну було здійснено 430 кібератак.

Ворог намагається отримати доступ до інформації через приватні комп'ютери - Держспецзв'язку

Загарбники намагаються отримати доступ до перональних даних та державних реєстрів через приватні комп'ютери та мобільні телефони.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

"Доступ до телефонів, до приватних комп'ютерів громадян - це є один із векторів атак. Вони намагаються отримати інформацію про персональні дані, паролі, доступи до державних реєстрів саме через приватні застосунки, якими ви користуєтесь", - сказав Щиголь.

Він закликав українців дотримуватися правил кібергігієни, викорстовувати якомога більше засобів аутентифікації на телефонах.

Щиголь також зауважив, що останнім часом ворожі кібератаки значно знизили потужність. У Держспецзв'язку пов'язують це із тим, що росія зараз думає про захист власної інфраструктури від хакерів.

Як повідомлялося, хакерські атаки росії спрямовані на всі державні органи, однак найбільше загарбників цікавлять логістика, транспорт та енергетика.

Згідно з даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України за два місяці на Україну було здійснено 430 кібератак.

Загарбники на тимчасово захоплених територіях намагаються подавати російський інтернет - Держспецзв'язку

Загарбники на тимчасово захоплених територіях України намагаються подавати контрольований російський інтернет.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Юрій Щиголь.

"Вони отримують доступ, захоплюють станції комутації і подають туди інтернет з російської федерації, який повністю контролюється, й намагаються позбавити українців доступу до інформації про те, що відбувається в державі", - сказав Щиголь.

Він запевнив, що відразу після звільнення територій або отримання операторами доступу до своєї інфраструктури зв'язок з Україною буде відновлений.

Як повідомлялося, у Херсонській та частині Запорізької областей російські загарбники відключили зв’язок та інтернет. Станом на 3 травня у Херсоні частково відновлювався мобільний зв'язок, щодо інтернету — пошкоджено точку в зоні бойових дій.

Усі мобільні оператори відновили зв'язок на Херсонщині - Держспецзв'язку

Станом на ранок 4 травні всі мобільні оператори відновили зв'язок на Херсонщині.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

"Станом на ранок сьогоднішнього дня всі оператори мобільного зв'язку, використовуючи резервні канали живлення, відновили подачу зв'язку в Херсоні та Херсонській області", - сказав Щиголь.

Крім того, вдалося відновити фіксований зв'язок в області.

Як повідомлялося, раніше у Херсонській та частині Запорізької областей російські загарбники відключили зв’язок та Інтернет. Вони на тимчасово захоплених територіях України намагаються подавати контрольований російський Інтернет.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-