Брифінг першого заступника голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка

Брифінг першого заступника голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка

Укрінформ
3 травня,  17:30 - брифінг першого заступника голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка.

Організатори:  Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Корнієнко - перший заступник голови Верховної Ради України.

Теми до обговорення:

- Економіка війни: якими є задачі та виклики Верховної Ради. Виділення коштів на відновлення країни. Головні пріоритети бюджетної резолюції.

- Соціальна політика - підтримка українських воїнів та їхніх родин, підтримка біженців. Державні програми підтримки та повернення людей, що опинилися за кордоном.

- Заборона партій-колаборантів, наслідки цього для місцевих рад. Робота державної влади на деокупованих  та окупованих територіях.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  онлайн через ZOOM.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 17:00 3 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Завтра до України прибуде делегація політиків Молдови – Корнієнко

У середу, 4 травня, до України з візитом прибуде делегація політиків Республіки Молдова.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив під час брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Завтра (4 травня – ред.), наскільки я розумію, у нас делегація Молдови буде в гостях. Я поки що не знаю деталей, але така інформація є. Будуть ще парламентарії. Здається, цього тижня у нас кілька делегацій ще планувалося. Є такий нюанс, що деякі делегації з міркувань безпеки не відкривають інформацію щодо своїх візитів», - сказав перший віцеспікер.

Окрім того, Корнієнко поінформував, що кілька груп українських політиків вирушають із візитами до різних країн. За його словами, метою цих поїздок є робота щодо тимчасово переміщених українців, а також співпраця з урядами, парламентами.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Україну підтримує весь цивілізований світ. У межах демонстрації солідарності та підтримки світові політики відвідують Україну, зокрема столицю – Київ.

Ідея зонування територій України обговорювалася давно, але наразі вона особливо актуальна – Корнієнко

Ідея зонування територій України обговорювалася давно, але внаслідок повномасштабної російсько-української війни вона набула особливої актуальності.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко сказав під час брифінгу в Укрінформі.

За його словами, дискусія щодо зонування території України триває на рівні Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерства розвитку громад та територій України, а також на суспільному рівні.

«Зонування обговорювалося давно. Це не якась нова ідея, яка виникла в результаті війни… Ідея зонування зараз може бути на часі, бо ми розуміємо, що в Україні фактично будуть регіони, які економічно більш захищені, більш успішні, але будуть і регіони, які потребуватимуть підтримки», - зазначив Корнієнко.

Перший віцеспікер уточнив, що раніше в державі діяла практика так званого горизонтального вирівнювання. Він пояснив, що спроможні громади допомагали неспроможним. Водночас наразі, за словами Корнієнка, в Україні є області, які повністю складаються з неспроможних громад.

У зв’язку з цим питання потребує вирішення на рівні держави.

«У тих зонах, де буде більш сприятливий економічний клімат, інвестиційний клімат можна говорити про стимули для бізнесу, щоб він отримував можливість більше вкладати. Тобто, тут мова може йти про різні підходи до дії тих чи інших місцевих податків, тому що ми – унітарна країна, ми не можемо, щоб кожна область усі податки формувала, але якісь місцеві додаткові можливості місцева влада може обговорювати», - додав перший заступник Голови ВР.

У відповідному контексті він зазначив, що це стосується, зокрема, питання децентралізації повноважень щодо адміністрування податків.

Корнієнко підкреслив, що ідея зонування наразі обговорюється, а далі, імовірно, буде сформована в законопроєкт.

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко заявляв, що через повномасштабне вторгнення російських загарбників регіони країни опинилися у різних соціальних та економічних умовах, які будуть враховані у відповідному законопроєкті, що розробляється в парламенті.

Video:

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-