Масові захоронення мирних жителів на Київщині: результати досліджень

Масові захоронення мирних жителів на Київщині: результати досліджень

Укрінформ
2 травня, 15:30 - брифінг на тему: "Результати досліджень масових захоронень мирних жителів у Київській області".

Організатори:  Медіа Центр Україна - Укрінформ.

Спікер: Максим Очеретяний - заступник начальника ГУ НП в Київській області.

Актуальні питання: 

- Результати досліджень масових захоронень мирних жителів у  Київській області. 

- Розмінування територій. 

 Формат заходу – офлайн (Зала 1) - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  онлайн через ZOOM.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 15:00 2 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Поліція Київщини порушила понад три тисячі справ щодо воєнних злочинів росії

На Київщині поліція відкрила понад 3 000 кримінальних проваджень щодо вчинення воєнних злочинів російськими військами.

Про це повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції в Київській області Максим Очеретяний на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Більше 3 000 кримінальних проваджень по воєнних злочинах ми фактично задокументували. І наші слідчі разом з іншими правоохоронцями продовжують проводити слідчі дії і розслідувати ці кримінальні провадження", - сказав Очеретяний.

Він зазначив, що поліції Київщини допомагали працювати колеги з інших областей України. Правоохоронці, серед іншого, перевірили майже 90 тисяч помешкань громадян.

Також, за його словами, було перевірено майже 45 тис. громадян, які приїжджали на деокуповані території.

Зокрема, на сьогодні 114 громадянам повідомлено про підозру у мародерстві, додав Очеретяний.

Як повідомлялося, на Київщині правоохоронці після визволення області від російських загарбників виявили та передали до судово-медичних установ для встановлення причини загибелі 1202 тіла українських громадян.

На Київщині майже щодня фіксують підриви через наїзди на міни - поліція

На території Київської області майже кожного дня фіксуються підриви на мінах, встановлених на дорогах.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Київській області Максим Очеретяний на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

"За останній тиждень, ми бачимо, багато людей повертаються, які були евакуйовані чи самі від'їжджали до інших областей, і вони знаходять у своїх помешканнях різноманітні боєприпаси. Особливо це стосується приватного сектору... На жаль, на території Київщини фіксуємо майже кожного дня підрив на мінах, які встановлені на дорогах", - сказав Очеретяний.

За його словами, майже 3000 вибухонебезпечних предметів виявлено на території Київщини. Крім того, задокументовано понад 30 фактів незаконного зберігання вогнепальної зброї, вилучено 38 гранат, 10 пістолетів, понад 5 тис. набоїв до різної зброї.

Очеретяний наголосив, що брати боєприпаси у руки або намагатися самостійно їх знешкоджувати дуже небезпечно.

Він додав, що виявлено також понад 200 громадян, які вживають і зберігають наркотичні засоби.

Як повідомлялося, на Київщині поліція відкрила понад 3000 кримінальних проваджень щодо вчинення воєнних злочинів російськими військами.

На Київщині вже десятьом особам повідомили про підозру щодо колабораціонізму – поліція

Правоохоронці у Київській області наразі повідомили 10 особам про підозру у колабораційній діяльності.

Про це на брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ заявив заступник начальника поліції Київської області Максим Очеретяний.

«Що стосується колабораціонізму, 10 громадянам уже повідомлено про підозру, а що стосується вироків і розгляду їхніх справ по суті – це вже буде вирішувати суд, у який будуть скеровані ці кримінальні провадження», - сказав заступник начальника обласної поліції.

Прізвища цих осіб він не назвав, пославшись на таємницю слідства.

Очеретяний також зазначив, правоохоронці Київщини отримуютьдопомогу з усього світу, зокрема і з інших країн Європи.

«І повірте мені, що допомога від них - це не тільки фізична присутність (іноземних поліцейських – ред.), це і інша допомога, починаючи від бронежилетів і засобів індивідуального захисту тощо, і до досвіду від тих служб, які працюють з нашими слідчими. Так, у нас з Франції працює група (спеціалістів – ред.), яка нам допомагає. Також надходить допомога з інших держав ЄС. А визначати, хто більше, хто менше… Усі допомагають, і це дуже приємно», - сказав він.

Стосовно скоєних російськими військовими злочинів щодо жінок, заступник начальника обласної поліції зазначив, що така інформація надходить, її перевіряють щодня.

«Більше того, хочу зазначити, що у нас створена додаткова група, яка має у своєму складі психолога, і, відповідно, ми таку інформацію перевіряємо. Це така чутлива тема… Наразі група працює, і надалі ми більш детально на цьому зупинимося, коли будуть задокументовані такі злочини. Бо ця інформація є, але треба казати мовою фактів», - сказав правоохоронець.

Як повідомлялося, поліція Київщини задокументувала понад 3 тис. проваджень щодо воєнних злочинів.

На Київщині виявлено 8 масових поховань мирних жителів, убитих росіянами – поліція

У Київській області після звільнення від ворога правоохоронці виявили вісім масових поховань мирних жителів, убитих російськими загарбниками.

Про це під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник начальника поліції Київської області Максим Очеретяний.

«Таких у нас вісім. І фактично у цих восьми похованнях ми знайшли 148 осіб», - заявив він.

За даними Очеретяного, у всіх загиблих наявні тілесні ушкодження, наразі триває судово-медична експертиза, «і вона більш конкретно нам надасть інформацію».

Він також повідомив, що загалом із 1202 тіл громадян, виявлених на Київщині, особи майже 280 з них залишаються наразі не встановленими.

«Але фактично більшість тіл вже встановлено і упізнано. Тобто, ми працюємо кожного дня над цим питанням», - запевнив правоохоронець.

Як повідомлялося, на Київщині станом на 2 травня вже знайшли понад 1202 тіла мирних громадян, вбитих росіянами. 

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-