Старт спільного інформаційного проекту Укрінформу та Медіа Центру Україна. Запуск оновленої медійної платформи.

Старт спільного інформаційного проекту Укрінформу та Медіа Центру Україна. Запуск оновленої медійної платформи.

Укрінформ
30 квітня,  11:30 - Старт спільного інформаційного проекту Укрінформу  та Медіа Центру "Україна " - об’єднання зусиль з Урядом України. Запуск оновленої медійної платформи. 

Організатори: Медіа Центр Україна - Укрінформ.

Спікери: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики; Олександр Харченко - генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ»; Аліна Фролова – представник  Медіа Центру Україна; Андрій Шевченко - представник Медіа Центру Україна. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 30 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Стартував спільний інформаційний проєкт Укрінформу та Медіа Центру Україна

У суботу, 30 квітня, стартував спільний інформаційний проєкт Укрінформу та Медіа Центру Україна.

Про це на пресконференції в Укрінформі розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Зараз ми розуміємо, що війна триває і потрібно об'єднувати зусилля для того, щоб на інформаційному фронті всім журналістам була надана можливість отримувати якісний сервіс, отримувати інформацію з першоджерел", - сказав Ткаченко.

За його словами, наразі війна триває не тільки фізично, але й в інформаційному просторі. "І важливість отримувати інформацію з перших уст теж є проявом того, як ми змагаємося у цій війні, як ми воюємо", - сказав він.

Міністр зазначив, що запуск оновленої медійної платформи дозволить проводити публічні та непублічні заходи для працівників медіа, допомагати іноземним медіа у висвітленні війни, допомагати Україні у формуванні переможної інформаційної політики.

"Я переконаний, що сьогоднішній старт нашого спільного проєкту – це правильний крок до перемоги. Це багато в чому знакова подія, бо є скептики, які вважають, що державні інституції не можуть бути ефективними та рішучими. Є скептики, які вважають, що громадський сектор не може бути глибоким і фаховим. Є об’єднані скептики, які вважають, що в нас різне дихання, різні темпераменти і ми не можемо об’єднати зусилля. Але ми показуємо, що може об’єднати наші зусилля. У нас є база, є сучасні комунікації, є інформаційна підтримка", - зазначив генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олександр Харченко.

За його словами, у наших партнерів є абсолютно класно вибудована система взаємодії з іноземними журналістами, що "якраз створює ту синергію, яка дасть нам можливість перемогти".

Харченко підкреслив, що ворог застосовує безліч інструментів: фейки, дезінформацію, ІПСО. "У нас один інструмент – правдива, чесна інформація. Якщо цим інструментом користуватися правильно, то ми, безумовно, переможемо. Ми це все робитимемо правильно, забезпечивши для українських та іноземних журналістів зручну локацію в самому центрі міста, робочий простір і логістичну допомогу. Одним словом – запрошуємо", - наголосив він.

У свою чергу представник Медіа Центру Україна Аліна Фролова наголосила, що наше завдання надавати максимальну підтримку журналістам в їхній роботі.

“Ми дійсно раді, що нам вдалося це об’єднання, тому що ми вважаємо, чим більше зусиль буде покладено спільних зусиль на те, щоби виграти цю інформаційну війну, то тим краще буде. Чому саме робота з журналістами і саме робота з іноземними журналістами є настільки важливою, тому що ми з вами всі бачили, наскільки змінилося ставлення після подій, після тих звірств в Бучі, в Київській області й саме через роботу іноземних журналістів, яких акредитовано вже в Україні більше семи тисяч, ці події стали відомими всьому світу, і вони, власне, вплинули на політику ключових держав світу, вони вплинули на те, що нам надають зброю, нам надають підтримку і на те, що сформована саме така велика коаліція", - наголосила Фролова.

Проєкт народився з об’єднання зусиль уряду та громадських ініціатив.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики уже верифікувало понад 250 зруйнованих і пошкоджених через війну закладів культури.

У Медіа Центрі Україна анонсували групові тури для журналістів до “більш-менш безпечних територій”

Медіа Центр Україна готовий працювати із запитами журналістів щодо турів до населених пунктів, де велися бойові дії чи які перебували під окупацією російських військових, але наразі неможливо організувати такі поїздки ЗМІ до східної частини України через небезпеку. Проте до більш-менш безпечних територій такі тури будуть.

Про це сказала представник Медіа Центру Україна Аліна Фролова на брифінгу в Укрінформі.

“Так, ми дійсно організовували кілька турів - це були тури в Бучу, це були тури в Бородянку, в Ірпінь. Ми допомагали журналістам самостійно їздити в локації, ми організовували тури в Чернігів… Ми готові також працювати із запитами від журналістів. Та, на жаль, ми не можемо організовувати тури зараз до східної частини України , тому що це просто небезпечно - групові поїздки. Але ми можемо сприяти самостійному відвідуванню, а те, що стосується більш-менш безпечних територій - так, такі поїздки будуть”, - сказала Фролова.

Водночас представник Медіа Центру Україна Андрій Шевченко повідомив про плани “бекграундових заходів для журналістів”.

“Міністерство культури та інформаційної політики висловило готовність спільно працювати над такими заходами, коли ми можемо надавати і оff the record бекграундову інформацію і по перебігу подій на лінії фронту , і по евакуації, і по інших напрямках”, - сказав Шевченко.

Як повідомлялося, в Укрінформі презентували спільний інформаційний проєкт Укрінформу та Медіа Центру Україна.

Щонайменше три-чотири країни готові надати Україні "пристойні" кошти для відновлення культурних пам’яток – Ткаченко

Щонайменше три-чотири країни готові надати Україні "пристойні" гроші для відновлення культурних пам’яток, пошкоджених або зруйнованих внаслідок бойових дій.

Про це міністр культури культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив під час презентації спільного інформаційного проєкту Укрінформу та Медіа Центру Україна.

"Я впродовж тижня щонайменше з трьома-чотирма міністрами культури (іноземних держав – ред.) спілкуюся. Є попередні домовленості про те, яким чином нам будуть допомагати і в збереженні культурної спадщини, і, до речі, в інформаційному просторі. Ці суми досить пристойні. Коли прийде час, я сподіваюся, найближчими днями, ми повідомимо, коли та в який спосіб. Про суми я знаю – вони надихають", – зазначив урядовець.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що внаслідок бойових дій зафіксовано понад 250 випадків пошкодження або руйнування культурних пам‘яток.

В Україні з 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення.

російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. росіяни катують і вбивають мирне населення України.

МКІП уже верифікував понад 250 зруйнованих і пошкоджених через війну закладів культури - Ткаченко

Міністерство культури та інформаційної політики уже верифікувало понад 250 зруйнованих і пошкоджених через війну закладів культури.

Про це повідомив на пресконференції в Укрінформі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Ми верифікуємо усі дані про ті заклади культури, які постраждали (від воєнних дій - ред.) і зруйновані. Наскільки я пам'ятаю, таких закладів зараз понад 250. Різний ступінь руйнувань", - сказав він.

Міністр зазначив, що МКІП уже працює над тим, аби на визволених територіях почати відбудовувати ці заклади. "Сподіваюсь, що найближчим часом у нас така можливість з'явиться", - підкреслив він.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення, руйнують і знищують культурні пам'ятки України.

Раніше МКІП повідомляв, що було зафіксовано 242 епізоди воєнних злочинів російських загарбників проти культурної спадщини України.

Мовлення українських телеканалів доступне і у Північній Америці, і в усіх країнах Європи - Ткаченко

Мовлення українських телеканалів від початку розв'язаної росією повномасштабної війни стало доступним як у Північній Америці, так і в усіх країнах Європи.

Про це міністр культури культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив під час презентації спільного інформаційного проєкту Укрінформу та Медіа Центру Україна.

"Від початку війни мовлення розширено на кількох супутниках. Фактично воно доступне як у Північній Америці, так і по всіх країнах Європи. Багато з кабельних мереж IPTV беруть сигнал об’єднаних телеканалів (загальнонаціональний марафон "Єдині новини" – ред.)", – сказав Ткаченко.

Він також зауважив, що починає набирати обертів російськомовний телеканал FREEДОМ. Міністр уточнив, що переважна більшість глядачів цього каналу в Ютубі – мешканці російської федерації.

Як повідомлялося, 30 квітня стартував інформаційний проєкт Укрінформу та Медіа Центру Україна.

Пнад 120 зарубіжних організацій і закладів культури вже припинили співпрацю з рф - Ткаченко

Із рф уже припинили співпрацю понад 120 зарубіжних організацій і закладів культури.

Про це повідомив на пресконференції в Укрінформі міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"путін сам говорить про те, що культура - це у них єдина зброя, якою вони можуть просувати так званий російський "мір". Тому ми воюємо і з російським "міром" в Європі. Я вдячний тим закладам і організаціям, які вже припинили співпрацю з російськими офіційними закладами і таких організацій і установ уже понад 120", - сказав Ткаченко.

За його словами, серед таких закладів та організацій - відомі фестивалі, оперні театри тощо. "І на цьому фронті у нас ведеться теж боротьба", - підкреслив міністр.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення, руйнують і знищують культурні пам'ятки України.

Різноманітні заклади і організації культури цивілізованого світу припиняють співпрацю з країною-агресором.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики випустило відеоролик на підтримку української культури.

Video:

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-