Державний кордон: пасажиропотік, правила перетину, участь прикордонників у відбитті збройної агресії

Державний кордон: пасажиропотік, правила перетину, участь прикордонників у відбитті збройної агресії

Укрінформ
29 квітня, 12:00 - брифінг на тему: «Ситуація на ділянках державного кордону, пасажиропотік та правила перетину кордону, а також участь прикордонників у відбитті збройної агресії росії проти України». 

Організатор: Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2) та  онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 29 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Ситуація на придністровському сегменті молдавського кордону є напруженою - Держприкордонслужба

Ситуація на кордоні з Молдовою на придністровському сегменті залишається напруженою.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Напруженою залишається ситуація на кордоні з Молдовою на придністровському сегменті. Не виключається, що, як і територію білорусі, ворог може використовувати цей напрямок для подальшої ескалації. Однак і на кордоні з білоруссю і на напрямку придністров'я разом з усіма Силами оборони України вживаються всі необхідні заходи для посилення цих ділянок та враховується вся інформація, що може вплинути на захист кордону», - наголосив Демченко, додавши, що пункти пропуску на придністровському сегменті кордону з Молдовою, на кордоні з білоруссю як і на кордоні з росією рішенням уряду України закриті. В них українські прикордонники не здійснюють заходів з оформлення та пропуску громадян.

Інформуючи про ситуацію на кордоні з країнами ЄС та Молдови, речник повідомив, що загалом з 24 лютого державний кордон в обох напрямках перетнули понад 5 млн осіб, з яких на виїзд з України – 3 млн 885 тисяч осіб. На в’їзд прослідувало понад 1 млн громадян України.

Також він повідомив, що продовжують фіксуватись випадки порушення державного кордону поза пунктами пропуску громадянами України. Так, 24 лютого затримано понад 2 300 осіб. Також зберігаються спроби виїхати з України за підробленими документами через пункти пропуску. Таких випадків зафіксовано 550.  

Державні нагороди від початку російського вторгнення отримали 207 прикордонників

Державні нагороди від початку повномасштабного російського вторгнення отримали 207 прикордонників, 57 з них - посмертно.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"З перших хвилин російського вторгнення військовослужбовці відомства проявляли героїзм і продемонстрували, що прикордонники не бояться ворога. 207 військовослужбовців відзначені державними нагородами, 57 з яких посмертно", - сказав він.

Демченко додав, що серед нагороджених посмертно є і два Герої України: підполковник Ігор Дашко, який боронив Маріуполь, та полковник Віталій Кучерявий, який захищав українське місто Щастя.

"За світле майбутнє України прикордонники віддали найдорожче – своє життя. Світла пам’ять всім полеглим захисникам. Імена кожного з них будуть названі і належно вшановані після перемоги нашої країни над ворогом", - сказав Демченко.

Він також нагадав, що 30 квітня у прикордонників - професійне свято. Демченко зауважив, що охоронці кордону мають долю першими зустрічати гостей нашої країни та українців, які повертаються додому, і, звісно, першими давати відсіч ворогам.

"24 лютого з початком повномасштабного наступу росії саме прикордонники опинилися під обстрілами артилерії агресора, стояли перед колонами техніки противника та відбивали напади диверсійних груп. Зміни прикордонних нарядів відкривали вогонь по переважаючих силах нападників", - наголосив речник Державної прикордонної служби.

Під натиском загарбників, звісно, прикордонники зазнали втрат, але підрозділи витримали перші атаки і зараз продовжують боронити країну поряд з воїнами Збройних Сил України та інших Сил оборони, зауважив Демченко.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-