Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Укрінформ
27 квітня, 15:00 - брифінг на тему: "Інформація щодо російського вторгнення в Україну станом на 12.00  27  квітня 2022 року ".

Організатор: Міністерство оборони України

Спікер: Олександр Мотузяник - речник Міністерства оборони України. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2) - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2) та  онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 27 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Міноборони не виключають провокацій рф вздовж кордону України

рф перекинула до прикордонної зони в білорусі додаткові підрозділи росгвардії і може влаштувати демонстраційні дії вздовж державного кордону України з метою сковування дій українських військ.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, інформуючи про ситуацію на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках.

«Визначені підрозділи зс республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення білорусько-української ділянки кордону в Брестській і Гомельській областях. Зберігається загроза завдання ракетно-авіаційних ударів по об’єктах нашої держави з території білорусі. З метою посилення адміністративно-поліцейського режиму до прикордонної зони в білорусі - Брянська область - додатково введено підрозділи зі складу росгвардії. Триває посилення охорони кордону спеціальними технічними засобами спостереження та удосконалюється інженерне обладнання позицій в районах пунктів пропуску. Надалі не виключається проведення демонстраційних дій вздовж державного кордону України з метою сковування наших військ», - сказав Мотузяник.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Українські сили оборони чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат. Станом на 27 квітня знищено 22 400 загарбників.

Міноборони: Основна мета ворога на півдні – вихід на адмінкордони Херсонщини

російські загарбники перекидають свої додаткові підрозділи на Південнобузький та Таврійський напрямки, аби вийти на адміністративні кордони Херсонської області.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Агресор підрозділами 8, 49 армій, а також 22 армійського корпусу і берегових військ чорноморського флоту південного військового округу, а також залучених повітряно-десантних військ утримує зайняті рубежі, обстрілює позиції наших військ і поповнює боєкомплект. У Південнобузькому операційному районі ворог посилив угруповання військ 49 армії та повітряно-десантних військ за рахунок перекидання з Курахівського напрямку батальйонно-тактичної групи 11 окремої десантної штурмової бригади, їх місце постійної дислокації - м. Улан-Уде. Очікується активізація бойових дій на Криворізькому та Миколаївському напрямках у районах Осокорівка, Трудолюбівка, Нововоронцовка, Правдине і Таврійське відповідно. Тут метою окупанта є вихід на адміністративні кордони Херсонської області», - повідомив Мотузяник.

Інформуючи про ситуацію на Донецькому напрямку, він зазначив, що підрозділи противника ведуть активні дії практично на всій ділянці лінії зіткнення. Ворог зосередив зусилля на веденні наступальних дій на Сєвєродонецькому, Попаснянському, Курахівському напрямках.

«Тут метою окупантів є взяття під повний контроль н.п. Попасна, Рубіжне та розвиток наступу на Лиман, Сєвєродонецьк і Слов’янськ», - повідомив речник, додавши, що загарбники не припиняють наносити авіаційні удари та вогневе ураження артилерією по Маріуполю, блокують українські підрозділи в районі заводу “Азовсталь”. До завдання бомбових ударів по об’єктах міста активно залучаються дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ знищили вже 22400 російських військових. Крім того, з 24 лютого по 27 квітня ворог втратив танків ‒ 939, бойових броньованих машин ‒ 2342, артилерійських систем – 421, РСЗВ - 149, засобів ППО - 71, літаків – 185, гелікоптерів – 155, автомобільної техніки - 1666, кораблів / катерів - 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 207, спеціальної техніки - 31, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

росіяни нарощують темпи наступу на Слобожанському та Донецькому напрямках - Міноборони

Російські війська продовжують наступальну операцію з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також забезпечення сухопутного коридору до окупованого Криму.

Про це повідомив під час брифінгу в Укрінформі речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Противник проводить наступальну операцію у Східній операційній зоні. Основною метою противника залишається встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою територією АР Крим. Ворог нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на усіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив. Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках», - зазначив Мотузяник.

За його словами, російські загарбники готують додаткові підрозділи для участі у бойових діях на території України. Крім того, не припиняються ракетні та авіаційні удари по військових та цивільних об’єктах по всій території України.

«Оперативно-тактична авіація повітряно-космічних сил зс рф виконала 138 літако-вильотів, з них щонайменше 38 для ураження об’єктів у Харківській та Донецькій областях», - додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ знищили вже 22400 російських військових. Крім того, з 24 лютого по 27 квітня ворог втратив танків ‒ 939, бойових броньованих машин ‒ 2342, артилерійських систем – 421, РСЗВ - 149, засобів ППО - 71, літаків – 185, гелікоптерів – 155, автомобільної техніки - 1666, кораблів / катерів - 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 207, спеціальної техніки - 31, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Ворог продовжує збільшувати угруповання ракетних військ у Бєлгородській області – Міноборони

На Слобожанському напрямку ворог продовжує завдавати авіаційних ударів по Харкову та обстрілює місто з артилерії. Крім того, агресор прагне встановити повний контроль за низкою населених пунктів на Ізюмському напрямку.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

«На Ізюмському напрямку ворожі підрозділи зі складу 1-ої танкової армії, 20-ої армії західного військового округу, 35-ої армії, 68-го армійського корпусу східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії у напрямку Барвінкового. Агресор прагне встановити повний контроль над населеним пунктом Велика Комишуваха, що у 20 км на південний захід від міста Ізюм, а також захопити селище Курулька, що у 20 км на південь від Ізюма», - повідомив речник.

За його словами, російські війська продовжують нарощувати угруповання ракетних військ у Бєлгородській області рф.

«У районі Дегтярне, що в 30 км від кордону з Україною, розгорнуто батарею оперативно-тактичного ракетного комплексу “Искандер-М”», - зазначив Мотузяник.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ знищили вже 22400 російських військових. Крім того, з 24 лютого по 27 квітня ворог втратив 939 танків, 2342 бойові броньовані машини, 421 артилерійську систему, 149 РСЗВ, 71 засіб ППО, 185 літаків, 155 гелікоптерів/, 8 кораблів / катерів. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-