Організація рятувальних заходів із надання допомоги населенню у ліквідації наслідків війни

Організація рятувальних заходів із надання допомоги населенню у ліквідації наслідків війни

Укрінформ
19 квітня, 12:00 - брифінг на тему: «Організація рятувальних заходів із надання допомоги населенню у ліквідації наслідків війни». 

Організатор: Міністерство  внутрішніх справ України.

Спікер: Володимир Демчук - директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України. 

Формат заходу - офлайн-онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 19 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Найскладнішою обстановка залишається у п'яти областях України – ДСНС

Наразі найскладнішою обстановка залишається у п'яти областях України, а саме – у Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій і Миколаївській.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук.

«Наразі найбільш складна обстановка залишається у населених пунктах, де ведуться активні бойові дії та здійснюються ракетні обстріли окупантами. Це такі області, як Харківська, Донецька, Луганська, Запорізька і Миколаївська, де здійснюються рятування силами ДСНС», - повідомив Демчук.

Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України поінформував, що впродовж минулої доби силами ДСНС було здійснено більше 300 виїздів на ліквідацію наслідків ведення бойових дій, зокрема, на території Дніпропетровської, Київської, Львівської, Луганської областей.

Там українські рятувальники здійснювали гасіння пожеж, спричинених артобстрілами.

Усього впродовж доби було ліквідовано 60 пожеж, і при цьому було врятовано чотири особи, заявив рятувальник. За його словами, така робота ведеться щоденно, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«І вже силами ДСНС (з початку повномасштабного вторгнення рф – ред.) було здійснено більше 18 тисяч виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів. При цьому було врятовано більше тисячі осіб, ліквідовано близько 6600 пожеж на території нашої держави, спричинених обстрілами окупантів, надано психологічну допомогу близько 85 тисячам наших громадян», - поінформував Демчук.

Він також сказав, що сили ДСНС щоденно надають допомогу в місцях зосередження наших громадян, а саме - на евакуаційних шляхах, у пунктах надання допомоги, при цьому психологи Служби постійно надають допомогу громадянам, особливо тим, хто втратив житло, хто втратив свої родини.

«Окрім того, ДСНС активно бере участь у підтриманні і забезпеченні життєдіяльності населення, населених пунктів, зокрема залучаються електрогенератори ДСНС для підключення соціальних об’єктів, у тому числі лікарень, де порушується електропостачання», - заявив він.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо. Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

У Харкові рятувальники завершили роботу на 40 об’єктах, з-під завалів вилучено 112 тіл - ДСНС

Працівники ДСНС завершили у Харкові роботу на 40 об’єктах, з-під завалів вилучено тіла 112 загиблих, водночас врятовано 59 людей.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

«Щодо Харківської області і самого Харкова, то наші рятувальники постійно проводять роботу з розбирання зруйнованих завалів, пошуку уцілілих громадян. Наразі по Харкову рятувальники завершили роботу вже на 40 об’єктах, було врятовано 59 осіб. На жаль, там під час розбору завалів вилучено 112 тіл загиблих наших громадян», - сказав він.

За словами Демчука, зусилля ДСНС спрямовані також на розбирання завалів у населених пунктах Київської, Сумської і Чернігівської областей.

Зокрема, рятувальники завершили розбирання завалів на 7 об’єктах у Бородянці Київської області, деблокувавши тіла 41 загиблого. Активно проводяться роботи з розбирання зруйнованих багатоповерхових будинків у Гостомелі, де українським рятувальникам допомагають 11 іноземних колег.

«Окрім того, наразі активні роботи з розбирання зруйнованих будівель ми продовжуємо у Сумській області. Зокрема, у приватному житловому секторі залучені рятувальники, які проводять розбір зруйнованих будівель, зачищають вулиці, готують проходи для того, щоб звільнити вулиці від захаращень», - зазначив директор департаменту.

За його словами, рятувальники також розбирають завали багатоповерхових житлових будинків у Чернігівській області. Загалом до цих робіт залучено понад 50 чоловік.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

ДСНС за період із початку вторгнення рф в Україну врятувала більше 1,1 тис. осіб

Загалом із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну співробітники ДСНС врятували 1194 особи. Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук.

«Хочу зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави у ході проведення рятувальних заходів силами ДСНС було врятовано 1194 наших громадян, з-під завалів, на жаль, було деблоковано тіла 897 осіб», - повідомив Демчук.

За його словами, також одним із основних завдань ДСНС є розмінування і розчищення території нашої держави від вибухонебезпечних предметів.

«Це кропітка робота наших піротехніків, тому щоденно практично на всій території держави залучаються піротехніки. У нас щоденно близько 200 залучень піротехнічних підрозділів, при цьому щодня знешкоджується 1,5 тисячі вибухонебезпечних предметів», - уточнив Демчук.

Представник рятувальників зазначив, що всього з початку війни силами ДСНС було знешкоджено понад 68 тисяч вибухонебезпечних предметів на території нашої держави, у тому числі близько 2 тисяч авіаційних бомб. Загалом було обстежено і очищено території близько 11, 6 тисяч гектарів території нашої держави.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабне вторгнення російських військ. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-