Діти із сиротинців Східної України під опікою бізнесменів

Діти із сиротинців Східної України під опікою бізнесменів

Укрінформ

28 березня о 14:00 відбудеться «круглий стіл» на тему: «Діти із сиротинців Східної України під опікою бізнесменів» (Zoom).

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Руслан Шостак - підприємець, громадський діяч; Марина Хонда - заступник голови КМДА; Денис Красніков - віце-президент УСПП; Паоло Манагнотті - президент Європейської Журналістської Асоціації; Анастасія Сайферс - президент БФ "Сайферс Фундейшн", президентка Європейської асамблеї жінок; Дмитро Чистяк - секретар Європейської Академії Мистецтв, наук та літератури; Андрій Дизель Яценко - музикант; Світлана Саламатова - президент міжнародної організації "Геополітичний альянс жінок"; Іван Степурін - президент Міжнародного благодійного фонду "ТВОЯ ДОБРОТА".

Питання до обговорення:

- Роль бізнесу та громадського сектору в підтримці дітей-сиріт за умов війни.

Довідково. Руслан Шостак – власник відомих в Україні торгових мереж, який виділив кошти на  відновлення в Туреччині психологічного та фізичного стану 5 тисяч дітей-сиріт. На морському узбережжі діти зможуть відпочивати до кінця війни.

Формат заходу - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити запитання онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 12:00 28 березня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Туреччина прийме близько 2,5 тис. дітей із українських дитячих будинків

Близько 2500 дітей з українських дитячих будинків будуть евакуйовані до Туреччини.

Про це повідомив ініціатор проєкту підприємець Руслан Шостак під час круглого столу в Укрінформі.

"Ми підготували плацдарм для прийому 2500 дітей. Перші групи дітей вже прибули і розмістилися сьогодні в Туреччині, в Анталії. Тисяча дітей розміщені в турецьких готелях. Усі діти доставляються нашими літаками. Всі діти застраховані та отримають тут повний захист та опіку. Ми в Туреччини беремо над ними повну опіку та сподіваємось, що з нашими дітьми тут буде повний порядок", - сказав Шостак.

Він зазначив, що проєкт підтримує Посольство України у Туреччині, турецькі бізнесмени та політики. За його словами, зараз затверджено план евакуації близько 1,2 тис. дітей із Дніпропетровської області, також відпрацьовується план евакуації дітей з інших регіонів. Також підприємець додав, що загалом проєкт передбачає план евакуації 5 тис. дітей.

"Туреччина є досить комфортним місцем для перебування дітей, це одна з європейських країн з високим рівнем охорони здоров'я та медицини, високим рівнем безпеки", - сказав Шостак.

Він наголосив, що проєкт передбачає шестимісячне забезпечення дітей на території Туреччини.

"Ми спочатку закладаємо песимістичні прогнози, але якщо вони будуть ще гіршими, то ми знайдемо інструменти для того, щоб наші діти не опинилися на вулиці та в поганих умовах", - додав Шостак.

Як повідомляв Укрінформ, з початку широкомасштабної агресії росії проти України до Туреччини вже прибули 58 тисяч українців.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна почалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-