Міжнародний штаб допомоги українцям: аспекти координації неурядової допомоги

Міжнародний штаб допомоги українцям: аспекти координації неурядової допомоги

Укрінформ
25 березня, 13:00 - онлайн пресконференція на тему: «Міжнародний штаб допомоги українцям: аспекти координації неурядової допомоги Україні»

Організатор: Укрінформ.

Спікери: Ганна Крисюк - голова МШДУ; Дмитро Лубінець - народний депутат України; Олексій Яременко - заступник міністра охорони здоров’я; Оксана Шоорлеммерт - координаторка МШДУ в Німеччині; Микола Жаров - координатор МШДУ в Люксембурзі; Ольга Семанчакова - координаторка МШДУ в Словаччині; Олена Кобець - генеральний директор Укргазвидобування.

Питання до обговорення:

- Чому потрібен міжнародний штаб? Як це працює?

- Які масштаби міжнародної допомоги?

- Як побудована взаємодія з державними структурами?

- Які перспективи в розширенні міжнародної допомоги?

Формат заходу - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 12:00 25 березня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Міжнародний штаб допомоги українцям запрошує долучатися волонтерів і всіх небайдужих

Міжнародний штаб допомоги українцям пропонує звичайним громадянам і бізнесу в усьому світі допомагати постраждалим унаслідок зовнішньої агресії українцям.

Про це сказала голова МШДУ Ганна Крисюк під час пресконференції в Укрінформі.

Як розповіла Крисюк, Міжнародний штаб допомоги українцям з перших днів війни залучив тисячі звичайних громадян і 24 великі міжнародні компанії з 80 країн світу та співпрацює з державними структурами України.

«У нас у штабі є представники усіх міністерств, парламентарії, представники Кабміну, ДПСУ, ЗСУ, МОЗ. Ми намагаємося, щоб усі запити були офіційними і питання, які виникають у різних країнах, узгоджувалися з державними інституціями, щоб відправляли правильно і те, що насамперед необхідно», - сказала вона.

Крисюк зазначила, що МШДУ є надійною волонтерською організацією на громадських засадах, яка співпрацює майже з усіма офіційними структурами в Україні і за кордоном, а інформацію про охочих долучитися до волонтерства перевіряють правоохоронні органи.

«Ми співпрацюємо з Національною поліцією та Інтерполом у Європі, перевіряємо інформацію про людей, які хочуть долучитися. В нас немає дискредитованих людей, навіть звичайний волонтер – це повний кредит довіри й доступ до всієї інформації і навіть до логістичних складів. Є також офіційний сайт dopomoga.org.ua, де є абсолютна вся інформація як надати й отримати гуманітарну допомогу», - розповіла вона.

Керівник штабу закликала долучатися до волонтерства усіх охочих і зазначила, що МШДУ надає адресну допомогу за конкретними запитами тим, кому вона насправді потрібна.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-