Донести до світу правду про війну: аспекти міжнародного інформаційного співробітництва

Донести до світу правду про війну: аспекти міжнародного інформаційного співробітництва

Укрінформ
22 березня, 13:00 - пресконференці на тему: «Донести до світу правду про війну: аспекти міжнародного інформаційного співробітництва»

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Олексій Галак - керівник інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України; Денис Красніков - співзасновник і директор з розвитку українсько-швейцарської компанії з перекладу та дубляжу відео VIDBY, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців; Роман Лелюк - директор Департаменту суспільних комунікацій при КМДА; Євген Лопушинський - головний редактор газети "Вечірній Київ"; Олівер ван Лу - партнер у PBLCO; Паоло Магагнотті - президент Європейської Асоціації Журналістів; Владислава Магалецька - екс-голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, екс-заступниця Міністра аграрної політики та продовольства України; Анастасія Марсіз - письменниця, журналістка; Тарас Пастушенко - керівник Інформаційного управління у Верховній Раді України; Іван Степурін - видавець, керівник комітету з культури Громадської ради при КМДА; Владислав Трубіцин - депутат Київської міської ради; Дмитро Чистяк - професор, заступник Голови Київської організації Національної спілки письменників України, Міжнародний секретар Європейської академії наук, мистецтв і літератури.

Коротко. Учасники пресконференції обговорять особливості інформаційної взаємодії провідних українських ЗМІ з Європейською Асоціацією Журналістів у період воєнного часу.

Формат заходу - онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 12:00 22 березня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в zoom.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Європолітики закликають колег підтримати заявку на Премію миру для Зеленського до 30 березня

Ініціатори подання Президента Володимира Зеленського та народу України на Нобелівську премію миру закликають інших європейських колег долучитися до підписання заявки до 30 березня.

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі один з ініціаторів підписання світовими політиками номінації на Премію миру, політичний експерт, партнер у PBLCO Олівер ван Лу.

Він нагадав, що група чинних та колишніх європейських політиків звернулася до Нобелівського комітету з проханням змінити термін подачі заявок на Нобелівську премію миру, аби номінувати українського Президента Володимира Зеленського та народ України. Номінації мали бути подані до 1 лютого, автори листа просили продовжити термін до 31 березня.

"Очевидно, процедура ця дещо порушена, але ми гадаємо, що це виправдане порушення. І, зрештою, лист цей – це живий документ. Ми його 30 березня направимо на адресу Нобелівського комітету. А це означає, що будь-який обраний політик, член Кабінету міністрів може підписати цей лист. У нас є трошки більше, ніж тиждень, аби заручитися більшою підтримкою", – сказав ван Лу.

Він закликав підтримати цю ініціативу і зазначив, що веде перемовини з кількома відомими політиками, і "вже сьогодні ввечері буде один, чи два, чи п’ять нових підписантів".

Також ван Лу зазначив, що посол України у Нідерландах висунув пропозицією, щоб Президент Зеленський звернувся до нідерландського парламенту.

"І такий відеозв’язок запланований на четвер наступного тижня, на десяту ранку. Я думаю, що українські журналісти, телебачення теж будуть присутні на цій зустрічі. Ми організуємо їм акредитацію в парламенті і доступ до інформації", – запевнив він.

Як повідомлялося, в листі до Нобелівського комітету від 11 березня європейські політики просили знову відкрити та переглянути процедуру висування кандидатур на Нобелівську премію миру 2022 року. Вони, зокрема, зазначили, що хоча це "порушення процедури", але це порушення виправдане ситуацією: "Наш демократичний обов'язок — протистояти авторитаризму та підтримувати народ, який бореться за демократію та своє право на самоврядування".

Європейська асоціація журналістів заявила, що поширюватиме інформацію про Україну

Європейська асоціація журналістів поширюватиме правдиву інформацію про Україну і про події, які в ній відбуваються.

Про це заявив під час онлайн-пресконференції в Укрінформі президент Європейської асоціації журналістів Паоло Магагнотті.

«Ми висловлюємо вам свою солідарність. Але не тільки це. Звичайно, інформація повинна відігравати важливу роль для того, щоб створити загальний тон, щоб зрозуміти жахливість ситуації. Ви всі берете участь у боротьбі з цим жахливим Путіним. Я думаю, після того, як розпадеться радянська імперія, він може захотіти створити ще одну, нову імперію. І саме поширенням інформації ми можемо вам допомогти», - сказав Магагнотті.

Він зазначив, що їхня організація була заснована 1963 року у Сан-Ремо, коли в ЄС було 6 країн, а сьогодні вона розгалужена по всій Європі. Її мета - поглиблювати європейську свободу, свободу у ЗМІ, свободу як таку, створювати мережу, яка може допомогти краще розуміти один одного.

«Я переконаний, що взаєморозуміння набагато краще, аніж підозри, ніж думка, що ваша проблема – це не моя проблема. Краще розуміти нашу взаємозалежність. Україна сьогодні може продовжувати формувати своє майбутнє як мирна і вільна країна. Ми повинні налагодити канал поширення інформації, щоб усі в Європі знали, що відбувається», - підкреслив президент асоціації.

Своєю чергою письменниця, журналістка Анастасія Марсіз ознайомила з одним із планів асоціації щодо підтримки України.

«Дуже важливо саме зараз надавати тільки правдиву, тільки офіційну інформацію нашим європейським колегам, щоб увесь світ знав, що коїться насправді в нашій країні. Тому у співпраці з Укрінформом Європейська асоціація журналістів за підтримки двох європейських компаній, що мають багатий досвід у цифровому маркетингу та політичних комунікаціях, розпочинає новий спільний проєкт під назвою UkraineDirekt. Метою цього проекту є поширення інформації у світі - безпосередньо з України, в перекладі багатьма мовами - про боротьбу українського народу проти російської агресії», - сказала Марсіз.

Вона додала, що основним джерелом проєкту будуть актуальні відео з Офісу Президента України, які надсилатимуться до UkraineDirekt. Інформаційні матеріали виходитимуть на YouTybe, у Твіттері і Фейсбуку на різних мовах.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-