Чого чекати від Парижа? Французький фактор під час війни рф проти України

Чого чекати від Парижа? Французький фактор під час війни рф проти України

Укрінформ
21 березня, 10:00 - онлайн пресконференція на тему: «Чого чекати від Парижа? Французький фактор під час війни рф проти України»

Організатор: Укрінформ.

Спікери: Алла Лазарєва - заступник головного редактора журналу «Український тиждень»; Юлія Єфремова - голова франко-української асоціації «Перетинаючи Європу».

Питання до обговорення:

- Позиція Франції під час російської агресії в Україні.

- Французькі вибори та їх вплив на політику Франції в українському питанні.

- Українська діаспора у Франції: вплив, можливості, напрямки співпраці та допомоги Україні».

Пресконференція відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ за електронною адресою: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 9:00 21 березня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в ZOOM.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Ключовими меседжами у діалозі України із Францією є вихід бізнесу з ринку рф та ембарго на російські газ і нафту – експерт

Україні в діалозі з Францією важливо просувати два меседжі - вихід великих французьких компаній з російського ринку та ембарго на російські газ і нафту.

Таку думку висловила заступник головного редактора журналу «Український тиждень» Алла Лазарєва на онлайн пресконференції в Укрінформі на тему: «Чого чекати від Парижа? Французький фактор під час війни рф проти України».

«Великий бізнес (Франції – ред.) досить сильно зав’язаний на росію, його представники не дуже охоче залишають російський ринок, а деякі зовсім не хочуть звідти іти. Такі компанії, як Danon, Leroy Merlin залишаються працювати в росії і заробляють криваві євро. Основна увага громади зараз зосереджена на тому, щоб змусити ці фірми все-таки піти з російського ринку, поки триває кровопролиття в Україні», - сказала Лазарєва.

За її словами, ще один напрямок, який важливо просувати у діалозі з Парижем, - ембарго на російські газ і нафту. Експертка констатувала, що різко відмовитися від російського газу технологічно важко, водночас вона зазначила, що великі французькі компанії готуються до переходу на альтернативні види енергії.

«Зокрема, нещодавно обговорювався план, за яким ті 20% газу, який Франція отримує з росії, слід впродовж року-двох замінити альтернативними джерелами енергії, зокрема і біогазом», - поінформувала заступник головного редактора журналу «Український тиждень».

Лазарєва також зазначила, що активні контакти президента Франції Еммануеля Макрона з президентами України і росії залишають певні перспективи для просування важливих для нашої країни політичних меседжів.

Як повідомлялося, ЄС розробляє п'ятий пакет санкцій проти росії. Франція, яка очолює шестимісячне головування в ЄС, ймовірно, виявиться вирішальною. Президент Еммануель Макрон заявив, що якщо ситуація в Україні погіршиться, не повинно бути "табу" щодо санкцій.

Європейський Союз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Австралія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-