Робота ДСНС в умовах війни

Робота ДСНС в умовах війни

Укрінформ
21 березня, 11:00 - онлайн брифінг заступника голови Державної Служби з Надзвичайних Ситуацій Романа Примуша на тему: «Робота ДСНС в умовах війни»

Спікер: Роман Примуш - заступник голови ДСНС

Запрошені: представники українських та зарубіжних ЗМІ

Брифінг  відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM ( українська та англійська (синхронний переклад) мови)

Акредитація представників ЗМІ за електронною адресою: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 9:00 21 березня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в zoom.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні через обстріли російських військ загинув 21 рятувальник, 47 травмовані

Обстріли українських рятувальників під час виконання ними рятувальних робіт є порушенням Женевської конвенції і стануть предметом розгляду в міжнародних судах.

Про це заявив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Роман Примуш під час брифінгу в Укрінформі на тему: «Робота ДСНС в умовах війни».

Як повідомив Примуш, на сьогодні внаслідок обстрілів з боку російських загарбників загинув 21 український рятувальник і 47 травмовано. Це є воєнним злочином і буде розглянуто в міжнародних судах.

«Згідно з Женевською конвенцією (про захист цивільного населення під час війни – ред.), обстріли чи інші загрози для рятувальників в умовах рятувальних операцій є воєнним злочином. Ми всі ці випадки фіксуємо, матеріали по кожному з них передаються до відповідних органів, які надаватимуть правову оцінку таким діям, встановлюватимуть винних осіб, які до цього причетні. Це буде предметом розгляду в міжнародних судах, які вже тривають», - наголосив Примуш.

Він також зазначив, що порушенням міжнародних норм є утримання рятувальників у полоні.

«Утримання в полоні рятувальників також є порушенням Женевської конвенції, і всі ці матеріали ми передаємо для відповідного реагування», - сказав Примуш.

Як повідомлялося, із 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Російські військові здійснюють 90% обстрілів по цивільних об'єктах – ДСНС

Абсолютна більшість ворожих обстрілів припадає на об'єкти цивільної інфраструктури.

Про це повідомив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Роман Примуш під час брифінгу в Укрінформі на тему: «Робота ДСНС в умовах війни».

«90% обстрілів окупантів здійснюються щодо невійськових об’єктів. Ми здійснюємо по 200 виїздів щоденно на такі випадки. Найбільше рятувальники задіюються у Донецькій, Луганській, Харківській областях, а також у містах Києві й Харкові», - сказав Примуш.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Із початку широкомасштабного російського вторгнення ДСНС знешкодила понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів

Державна служба з надзвичайних ситуацій України із початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну знешкодила понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомив заступник голови ДСНС Роман Примуш під час брифінгу в Укрінформі на тему: «Робота ДСНС в умовах війни».

«Із початку війни ми знешкодили понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів. Щодня обстежуємо більше 200 земельних ділянок на наявність вибухонебезпечних предметів і знешкоджуємо до 120 боєприпасів, які не вибухнули», - розповів Примуш.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Російські війська пошкодили близько 4 тис. і повністю знищили 651 житловий будинок – ДСНС

З 24 лютого, від початку повномасштабної агресії росії проти України, частково пошкоджено близько 3780 житлових будинків, повністю знищено 651 будинок.

Про це повідомив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Роман Примуш під час брифінгу в Укрінформі на тему: «Робота ДСНС в умовах війни».

«Вже маємо аналітику по кількості уражених будівель. Близько 3780 житлових будинків частково пошкоджено, повністю знищено 651 житловий будинок», – сказав Примуш.

При цьому, за його словами, ця статистика відображає лише ті об'єкти, де рятувальники можуть оцінити обсяг завданої шкоди, не наражаючи на небезпеку своє життя, і вона не стосується окупованих територій. Тож масштаби руйнувань є значно більшими.

Водночас, за словами Примуша, ДСНС вже розробляє плани відновлення зруйнованої цивільної інфраструктури країни.

«Ми вже займаємося комплектуванням сил для майбутнього відновлення країни», – зазначив він.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське повномасштабне вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-