Чому Україну не здолати? Заява Поважної Ради «Ордену Святого Пантелеймона»  з приводу поточної ситуації в країні

Чому Україну не здолати? Заява Поважної Ради «Ордену Святого Пантелеймона» з приводу поточної ситуації в країні

Укрінформ
23 лютого, 14:30 - пресконференція на тему: "Чому Україну не здолати? Заява Поважної Ради «Ордену Святого Пантелеймона»  з приводу поточної ситуації в країні"

Організатор: Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ".

Учасники: Василь Князевич - д.м.н., міністр охорони здоров'я України (2007-2010), голова Поважної Ради; Віталій Цимбалюк - д.м.н., професор, президент НАМН України, член Поважної Ради; Василь Лазоришинець - д.м.н., професор, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, член Поважної Ради; Оксана Білозір - громадська і політична діячка, народна артистка України, член Поважної Ради; протоієрей Валерій Коваль - заступник голови Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів; Олександр (Драбинко) - митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ, член Поважної Ради; Олександр Науменко - член-кореспондент НАМН України, д.м.н., професор, член Поважної Ради; Олександр Харченко - генеральний директор Укрінформу, модератор.

Довідково. Поважна Рада «Ордену Святого Пантелеймона» - громадська організація, яка представляє інтереси медиків. 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Церква благословляє застосування зброї населенням проти загарбника - Драбинко

Церква благословляє застосування зброї населенням у боротьбі із загарбником. Про це сказав митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) під час пресконференції в Укрінформі з приводу поточної ситуації в країні.

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи підтримує церква застосування зброї населенням у разі зовнішньої агресії, Драбинко відповів ствердно і що це питання “дуже просте”.

“Церква завжди говорила, що справедливою є війна оборонятися. Ми ні на один сантиметр чужої землі не ступаємо, а відповідно забезпечувати оборону своєї рідної землі, сімей, церкви, врешті-решт — ми зобов’язані благословити, і церква благословляє на захист своєї держави”, - сказав митрополит.

Олександр Драбинко — український церковний діяч, архієрей Православної церкви України, митрополит Переяславський і Вишневський. Автор праць на тему розколу в українському православ'ї та автокефалії. Один з колишніх лідерів проукраїнського, «поміркованого» крила УПЦ МП. Вважався «правою рукою» предстоятеля УПЦ МП митрополита Володимира (Сабодана).

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно.

Пізніше президент РФ заявив, що його країна визнає псевдореспубліки ОРДЛО у межах Луганської та Донецької областей.

22 лютого Держдума і Рада Федерації Росії ратифікували договори з маріонетковими утвореннями "Л/ДНР" про дружбу та взаємну допомогу, включаючи військову. Також Рада Федерації одноголосно схвалила запит президента РФ Путіна щодо використання російських військових за кордоном.

Українські медики перед загрозою війни пропонують створити єдиний медичний простір

Українські медики готові створити єдиний медичний простір з надання громадянам усієї необхідної допомоги в разі масштабного вторгнення агресора.

Про це заявили члени Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» на пресконференції в Укрінформі.

“Ми, як медики, завжди на боці українських громадян і готові надавати їм усю необхідну допомогу, створити єдиний медичний простір, коли жоден шанс на порятунок життя не буде втрачено, віддати свою кров та власне життя, як віддають його наші воїни”, - йдеться в заяві, яку зачитав міністр охорони здоров'я України (2007-2010), голова Поважної ради «Ордена Святого Пантелеймона» Василь Князевич.

Автори звернення також закликали медиків усього світу підтримати їхню ініціативу.

“Звертаємось до об’єднань медиків різних країн світу, різноманітних асоціацій та професійних спільнот медиків – станьмо поруч! Солідарність колег та всього світу – це не про другий фронт, це про таку атмосферу, такий клімат, таку щільність добра, де зло не приживається”, - сказав Князевич.

Як розповів професор, президент НАМН України Віталій Цимбалюк, в Академії мають великий досвід надання медичної допомоги з початку війни на Сході у 2014 році. За цей час на базі НАМН проліковано й проконсультовано 25 тисяч поранених і прооперовано 5 тисяч учасників АТО/ООС.

“Війна — це дуже травматична епідемія, коли буде дуже багато поранених. Тому Національна академія медичних наук України активно працює над тим, щоб підготувати свої заклади до надання допомоги пораненим і постраждалим”, - сказав Цимбалюк.

Як зазначила громадська і політична діячка, народна артистка України, член Поважної ради Оксана Білозір, у війні на сході країни є велика потреба в медичній техніці, і створена платформа має вирішити цю проблему.

“Ми маємо чотири військово-польових госпіталі, але в нас мало транспорту, щоб вивозити бійців з поля бою. А медики знають, що найважливіша перша година. Ми закликаємо міжнародних партнерів і світові медичні організації — надати Україні відповідну техніку”, - сказала Білозір.

Олександр Науменко, член-кореспондент НАМН, д.м.н., професор Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця зазначив, що в провідному медичному навчальному закладі так само готові до надання допомоги, про що ухвалили відповідне звернення.

“Весь професорсько-викладацький склад, студентство університету готове до надання безпосередньої медичної і моральної допомоги військовослужбовцям і всім громадянам. І ми впевнені, що переможемо, і це той час, коли не може бути жодних “але”, - наголосив Науменко.

Ініціатива створення єдиного медичного простору об`єднує не лише медиків, а й науковців, політиків, урядовців, підприємців, журналістів, релігійних діячів різних церков та віросповідань.

«Орден Святого Пантелеймона» є найвищою громадською відзнакою, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-