Брифінг міністра охорони здоров'я України

Брифінг міністра охорони здоров'я України

Укрінформ
23 лютого, 17:30 - брифінг міністра охорони здоров'я України, щодо готовності медичної мережі надавати медичну допомогу ЗСУ та цивільному населенню

Спікер: Віктор Ляшко - міністр охорони здоров'я України.

Довідково. Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запустили роботу оперативного пресцентру в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ.

Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС і інших відомств, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

МОЗ визначило перелік медзакладів для реагування на надзвичайні ситуації - Ляшко 

Міністерство охорони здоров'я підготувало перелік лікарень, які готові до реагування на надзвичайні ситуації.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав на брифінгу в Укрінформі.

"Система охорони здоров'я має готовність до будь-яких подій надзвичайного характеру, і це ми довели за останні два роки. Два роки боротьби з коронавірусною хворобою показали, як може діяти система, як перепрофільовувати наші заклади охорони здоров'я саме під ту загрозу, яка виникає в конкретний момент часу. Сьогодні МОЗ визначено певні переліки лікарень, які готові до реагування до надзвичайних ситуацій з певного характеру. Є у нас і біологічні загрози, є і інші загрози, які можуть існувати. Тому ми знаємо - в яких закладах яку допомогу надати. Кому хірургічного профілю, де інфекційні стаціонари, де терапевтичного профілю", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що до переліку медзакладів входять: комунальні неприбуткові підприємства обласних рад, заклади МОЗ, а також заклади Академії медичних наук. У всіх лікарнях, які включені до переліку, був проведений аудит. За його словами, у разі необхідності МОЗ може залучати додаткові кадрові ресурси для надання медичної допомоги.

Також Ляшко зауважив, що в Україні працює екстренна система медичної допомоги, яка має велику кількість бригад, а а також є резерв бригад.

"За ці два роки ми також відпілотували аеромедичну евакуацію. Для цього використовуються гелікоптери Нацполіції і ДСНС. У нас є опорні лікарні, які були визначені постановою Кабміну. За попередні два роки в них модернізовані приймальні відділення. Вони відповідають найкращим європейським вимогам...У кожній лікарні, і в екстренній меддопомозі, і в диспетчерській, є безперебійні джерела живлення, які на випадок відключення електроенергії також забезпечують безперебійну роботу", - сказав міністр.

Ляшко додав, що лікарні також мають запаси медичних виробів, які визначені для кожної категорії надзвичайної ситуації, і додатково в Програмі медичних гарантій передбачений окремий пакет "Готовність до реагування".

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про поширення фейкового наказу МОЗ про нібито заходи з евакуації у лікувальних закладах.

У системі охорони здоров'я сформований достатній запас крові та ії компонентів

У системі охорони здоров'я сформований достатній запас крові та ії компонентів, а також лікарських засобів.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Щодо крові та ії компонентів, а також лікарських засобів. У системі охорони здоров'я їх достаньо, формуються запаси, сформовані запаси, тому можемо сказати, що все добре. Але я хотів би звернутися до всіх, бо у нас донорство не так розвинуто і не так популярно, як в країнах ЄС. Тому закликаю всіх, незалежно від того, що відбувається, промотувати донорство, здавати кров. Здача крові - це наш соціальний внесок в розвиток нашої країни, незалежно від того, яка ситуація навкруги", - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що у разі введення надзвичайного стану планова медична допомога населенню буде надаватися без обмежень.

НС не вплине на надання меддопомоги населенню і планові госпіталізації - глава МОЗ

В умовах надзвичайного стану планові госпіталізації та меддопомога населенню будуть надаватися без обмежень.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в Укрінформі.

“Щодо надзвичайного стану. Планові госпіталізації не будуть обмежені. У принципі, у нас сьогодні ліжкового фонду вистачає для надання медичної допомоги всім. Планові госпіталізації були обмежені тільки на червоному рівні епіднебезпеки по COVID-19. Це сьогодні 5 областей”, - сказав глава МОЗ.

Він наголосив, що лікарні в Україні працюють у цілодобовому режимі. У разі зростання навантаження на систему до чергування залучатимуться додаткові медбригади.

“Працюють як екстрена меддопомога, так і приймальні відділення. Сьогодні ми забезпечуємо надання медичної допомоги. В разі, якщо буде зростати навантаження, будуть виходити додаткові бригади на чергування і в екстреній медичній допомозі, і в заклади охорони здоров'я для того, щоб надавалася медична допомога. Медики є військовозобов'язаними, тому при мобілізації вони обов’язково будуть мобілізовані”, - сказав міністр.

Стосовно медзакладів на лінії розмежування міністр зазначив, що всі заклади в Донецькій та Луганській областях працюють у звичайному режимі і надають меддопомогу.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 23 лютого ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України за винятком Донецької та Луганської областей, де триває операція Об’єднаних сил.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-